Mainos

Sveitsissä kiristettiin turvatoimia

Sveitsissä on kiristetty turvatoimia eilisen verilöylyn jälkeen. Neljätoista ihmistä sai surmansa, kun aseistautunut mies tulitti silmittömästi ympäriinsä Zugin kantonin alueparlamentissa. Lopuksi mies ampui itsensä.

Turvatoimet olivat tänään tiukemmat niin Sveitsin parlamentissa kuin alueparlamenteissakin. Vartijat tarkastivat parlamenttiin pyrkijät Bernissä, ja ensi viikosta lähtien vierailijoiden on myös kuljettava metallinpaljastimien läpi.

Eilinen verilöyly on myös saanut sveitsiläiset pohtimaan maan aselakien uudistamista. Nykyisellään sveitsiläiskodeista löytyy satojatuhansia rynnäkkökiväärejä ja lukuisia muita aseita.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta yli sataan vuoteen, kun poliitikkoja surmattiin Sveitsissä. Tähän asti he ovat voineet liikkua vapaasti ilman erityisiä turvatoimia, ja ihmisten on ollut helppo päästä heidän luokseen.

-Olemme ylpeitä siitä, että olemme maa, jossa korkea-arvoisimmatkin poliitikot voivat liikkua vapaasti vertaistensa - kansan - keskuudessa ilman turvatoimia, presidentti Moritz Leuenberger sanoi vielä verilöylyn jälkeen. Nyt tilanteen uskotaan kuitenkin muuttuvan.

Hyökkääjä, 57-vuotias sveitsiläinen mies, kantoi kaunaa paikallishallintoa vastaan. Hän syöksyi alueparlamenttiin kesken istunnon ja tulitti edustajia sekä rynnäkkökiväärillä että pistoolilla. Viidestätoista haavoittuneesta yhden tila on kriittinen.

(MTV3-STT-AP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.