Mainos

Sveitsissä äänestetään tänään maahanmuuton rajoittamisesta

Sveitsissä järjestetään tänään kansanäänestys maahanmuuton rajoittamisesta. Rajoituksia perustellaan Ecopop-aloitteessa ympäristösyillä.

Mielipidemittausten mukaan aloite ei ole saamassa enemmistöä taakseen, mutta populistiset ehdotukset ovat aiemminkin pärjänneet paremmin kuin kyselyt ovat ennakoineet.  

Aloitetta vastustavat niin Sveitsin hallitus kuin kaikki poliittiset puolueet, työnantajat ja ammattiliitot. Vastustajat katsovat, että ehdotus on muukalaisvihamielinen ja olisi Sveitsin taloudelle tuhoisa. Noin neljännes Sveitsin kahdeksasta miljoonasta asukkaasta on ulkomaan kansalaisia.  

Liberaalien kansanedustaja Christian Lüscher, joka johtaa aloitetta vastustavaa kampanjaa, kutsui sitä "täysin järjettömäksi".  

- Siinä pyritään rajusti, lineaarisesti ja mielivaltaisesti rajoittamaan maahanmuuttoa Sveitsiin, ottamatta mitenkään huomioon taloutemme tarpeita, hän sanoi.  

Kampanjassa vaaditaan, että maahanmuutto rajoitetaan 16 000 henkeen vuodessa eli noin 0,2 prosenttiin väestöstä. Samalla siinä esitetään, että kymmenen prosenttia maan kehitysapubudjetista suunnataan väestönkasvua rajoittaville perhesuunnitteluhankkeille.

Helmikuussa äänestäjien enemmistö antoi tukensa aloitteelle, joka vaati kiintiöitä maahanmuutolle EU-maista.  

Päivän äänestyksessä otetaan kantaa myös kahteen muuhun aloitteeseen. Toisessa vaaditaan veroalennusten poistoa rikkailta ulkomaalaisilta ja toisessa vaaditaan keskuspankkia kasvattamaan kultavarantoaan. Odotus on, että kumpikaan näistä ei tule hyväksytyksi.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.