Mainos

Sveitsin presidentti perui matkan lentoturman muistotilaisuuteen

Sveitsin presidentti ja valtiovarainministeri Kaspar Villiger ei matkusta Etelä-Saksan lentoturman uhrien muistotilaisuuteen Venäjälle.

Villiger perui matkansa Bashkortostanin tasavallan pääkaupunkiin Ufaan turvallisuussyistä, kertoi Sveitsin valtiovarainministeriö perjantaina. Ministeriön mukaan Venäjän ulkoministeriö oli varoittanut sveitsiläisiä, että tunnelma Ufassa on ollut jännittynyt ja "sveitsiläisvaltuuskunnan turvallisuus voisi olla vaarassa" lauantaina järjestettävässä muistotilaisuudessa.

Venäjän ulkoministeriön edustaja tarkensi myöhemmin perjantaina, että Sveitsin presidentin turvallisuus pystyttäisiin kyllä takaamaan, mutta voimakkaiden tunteiden odotetaan joka tapauksessa kuohuvan tilaisuudessa. -Tämä voi tietenkin vaikuttaa kielteisesti Sveitsin presidentin vierailun ilmapiiriin, edustaja muotoili.

Bashkortostanin ensimmäinen varapääministeri Haliaf Ishmuratov puolestaan totesi yksikantaan, ettei Sveitsin presidentti ole tervetullut muistotilaisuuteen. Sveitsiläislehtien mukaan Villiger olisi halunnut rauhoitella venäläisten vihamielistä suhtautumista Sveitsiin turman jäljiltä ja esittää henkilökohtaisesti surunvalittelunsa omaisille.

Venäläisen Tupolev-matkustajakoneen ja Boeing-rahtikoneen viimeviikkoisessa törmäyksessä kuoli 71 ihmistä. Heistä 45 oli lomalle matkaavia koululaisia Bashkortostanista. Sveitsin lennonjohtoa on pidetty ainakin osasyyllisenä turmaan.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.