Mainos

Sveitsin poliisi tutkii lennonjohtajan murhaa mahdollisena kostona

Sveitsin poliisi tutkii onko kosto taustalla lennonjohtajan eilisessä puukotuksessa. Surmattu lennonjohtaja oli vuorossa, kun rahtikone törmäsi venäläislapsia kuljettaneeseen matkustajakoneeseen Etelä-Saksan ilmatilassa kaksi vuotta sitten.

Sveitsin lippu

Onnettomuus saksalaisjärven yläpuolella oli monen tekijän summa. Baskirian lentoyhtiön Tupolev oli charter-lennolla viemässä matkailijoita lomalle kun se törmäsi DHL-kuriiriyhtiön jumboon yöllä. Ilmatila oli Zürichin lennonjohdon vastuulla. Tuolloin vuorossa oli vain yksi lennonjohtaja.

Tutkinnassa selvisi, että turmayönä törmäysvaroituslaite oli huollossa ja puhelin, jolla Saksan lennonjohto yritti hälyttää oli rikki. Lopputulos: 71 kuollutta, joista viitisenkymmentä oli venäläisiä lapsia matkalla lomalle.

Nyt Sveitsin poliisi ihmettelee oliko onnettomuudella tekemistä sen kanssa, että 36-vuotias tanskalaissyntyinen lennonjohtaja löytyi kuoliaaksi puukotettuna kotoaan sen jälkeen, kun murtaen saksaa puhunut mies oli tullut käymään.

- On todellakin niin, että murhattu lennonjohtaja oli onnettomuusyönä vuorossa. Josko se liittyy surmaan, on tässä vaiheessa teoreettista, kertoo Skyguiden johtaja Alain Rossier.

Poliisi etsii nyt tummapukeista puukottajaa, mutta venäläisviittausta se ei vahvista. Venäjällä uhrien omaiset kuuluivat Uralin takaisen Ufan kaupungin hyvin ansaitsevaan yhteiskuntaluokkaan.

-Tietysti olemme shokissa ja hyvin yllättyneitä. Me myös otamme osaa ja valitamme, että kolmen lapsen isä menehtyi, uhrin äiti sanoo.

- Ainakin minun mielipiteeni on, että tämä henkilö olisi pitänyt tuomita 99 vuodeksi eristysselliin ja viedä oikeus koskaan olla tekemisissä lasten kanssa, toteaa uhrin isä.

Murhasta säätiön puheenjohtaja ei sano muuta kuin, että se oli lennonjohtajan kohtalo.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 25.02.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.