Sveitsiläislehti viittaa "äärimmäisen luotettaviin" lähteisiin: Biden ja Putin tapaamassa jo pian Sveitsissä

Putinin ja Bidenin tapaaminen on välttämätöntä – yhdysvaltalaistutkija MTV:lle:"Välit ovat todella huonot tällä hetkellä" 2:47
Putinin ja Bidenin tapaaminen on välttämätöntä – yhdysvaltalaistutkija MTV:lle: "Välit ovat todella huonot tällä hetkellä"

Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin kahdenvälinen tapaaminen järjestetään Sveitsissä, kertoo sveitsiläislehti Tages-Anzeiger.

Lehti perustaa tietonsa nimettömiin lähteisiin ja kertoo, että presidentit tapaisivat jo kahden viikon sisällä. Lehti kuvaa lähteitään "äärimmäisen luotettaviksi". Tapaamispaikkana pidetään todennäköisesti Geneveä.

Yhdysvallat ja Venäjä eivät ole virallisesti vahvistaneet tapaamista.

Venäjän turvallisuusneuvosto kuitenkin vahvisti tänään, että Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Jake Sullivan ja Venäjän turvallisuusneuvoston sihteeri Nikolai Patrushev ovat tavanneet ja valmistelleet tulevaa tapaamista, mutta paikkaa ja aikaa ei ole vahvistettu, vaan niistä on määrä ilmoittaa myöhemmin.

Suomea on spekuloitu aiemmin yhdeksi mahdolliseksi presidenttien tapaamispaikaksi. Putin tapasi Bidenin edeltäjän Donald Trumpin Helsingissä vuonna 2018.

Lue myös:

    Uusimmat