Mainos

Sveitsi: Polanski pysyy telkien takana

Sveitsin viranomaiset eivät suostu vapauttamaan elokuvaohjaaja Roman Polanskia takuita vastaan. Hänet pidätettiin syyskuussa, koska Yhdysvallat haluaa hänet oikeuteen 1977 tapahtuneeksi epäillystä seksuaalirikoksesta.

Polanski on pakoillut oikeutta yli 30 vuotta eikä ole matkustanut Yhdysvaltoihin, jossa häntä on uhannut tuomio sukupuoliyhteydestä 13-vuotiaaseen tyttöön. Polanski oli ensin juottanut tytölle alkoholia juhlissa näyttelijä Jack Nicholsonin asunnossa.

Nicholson ei ollut tuolloin paikalla asunnossa. Raiskauksen uhri on sanonut, ettei julkisuudelta välttyäkseen halua Polanskia oikeuteen. Polanski on mahdollisesti maksanut uhrille aikanaan korvauksia.

- Nähdäksemme on olemassa erittäin suuri riski, että hän pakenee, ennen kuin Yhdysvaltain luovutuspyyntö on ratkaistu oikeudessa, sanoi Sveitsin oikeusministeriön tiedottaja Folco Galli.

Oscarilla palkittu 76-vuotias Polanski on sekä Ranskan että Puolan kansalainen. Hän asuu Ranskassa.

Polanski pidätettiin Sveitsissä 26. syyskuuta hänen saavuttuaan maahan elokuvafestivaaleille. Polanskin oli tarkoitus ottaa vastaan palkinto elämäntyöstään elokuvan palveluksessa.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.