Mainos

Sveitsi kiehahti Israelille

Israelin salaisen palvelun Mossadin agentti on pidätetty Sveitsissä epäonnistuneen salakuuntelujupakan yhteydessä. Israel pitää tiivistä yhteyttä Sveitsiin, jotta pidätetty saataisiin nopeasti oikeuden eteen ja karkotetuksi maasta, sanoivat israelilaislähteet tänään.

Sveitsin ulkoministeriö vaati torstaina Israelilta anteeksipyyntöä tapauksen vuoksi. Ulkoministeriön edustaja sanoi salakuuntelujupakkaa hyökkäykseksi Sveitsin koskemattomuutta ja kansainvälistä lakia vastaan.

Sveitsin viranomaisten mukaan Mossadin agentiksi epäilty israelilainen pidätettiin sen jälkeen kun poliisi paljasti laittoman salakuuntelun Bernissä viime viikolla. Myös neljä muuta ihmistä pidätettiin tapauksen vuoksi, mutta heidät päästettiin myöhemmin vapaalle jalalle. Näiden neljän uskotaan nyttemmin paenneen Sveitsistä.

Vielä torstaina ei ollut selvillä, kuka oli salakuunteluyrityksen kohdehenkilö. Sveitsin liittovaltion syyttäjä Carla Del Ponte kertoi, että salakuunteluyritys oli tehty yksityisasuntoa vastaan viime viikon torstaina Bernissä. Asunnossa asui ulkomaalainen henkilö, mutta muuta virallista tietoa ei asiasta annettu.

Brittiläislehti Guardian kertoi, että israelilaisten kohteena olisi ollut iranilaismielisen Hizbollah-järjestön erään johtajan asunto. Hizbollahin sissit tulittivat jälleen torstaina Israelin armeijan asemia Etelä-Libanonissa. Kolme israelilaista sotilasta sai surmansa ns. turvallisuusvyöhykkeellä.

Netanyahu kertoi

-Israelin kansalainen on pidätetty Sveitsissä. Hoidamme asiaa suurlähetystön ja ulkoministeriön kautta, sanoi Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu lehtimiehille.
Pääministeri ilmoitti, ettei hänellä ole muuta sanottavaa asiasta. Israelin ulkoministeriön edustaja vahvisti, että Sveitsin viranomaiset ovat kutsuneet Israelin suurlähettilään puhutteluun jättääkseen tälle virallisen vastalauseen. Salakuuntelujupakka on jo toinen paha takaisku Mossadille lyhyen ajan sisällä.

Israelin tiedustelupalvelun päällikkö Danny Yatom joutui tiistaina jättämään virkansa. Eron taustalla oli Mossadin agenttien viime syyskuussa Jordaniassa tekemä epäonnistunut murhayritys, jonka kohteena oli islamilaisen äärijärjestön Hamasin johtaja Khaled Meshal.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.