Mainos

Sveitsi ei luovuta Maija-Liisa Lahtista Suomeen

Päätöksen perusteluna on, että luovutuksen edellytyksenä oleva ns. kaksoisrangaistavuus ei täyty. Helsingin hovioikeus tuomitsi kesäkuussa 2006 Maija-Liisa Lahtisen törkeästä kavalluksesta kahden vuoden ja yhdeksän kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Sveitsin oikeusviranomaiset ovat ilmoittaneet Suomen viranomaisille, että törkeästä kavalluksesta tuomittua Maija-Liisa Lahtista ei luovuteta Suomeen rangaistuksen täytäntöönpanoa varten, kertoo keskusrikospoliisi.

KRP:n mukaan päätös saatiin tällä viikolla. Päätöksen perusteluna on, että luovutuksen edellytyksenä oleva ns. kaksoisrangaistavuus ei täyty.

Helsingin hovioikeus tuomitsi kesäkuussa 2006 Maija-Liisa Lahtisen törkeästä kavalluksesta kahden vuoden ja yhdeksän kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen Urpo Lahtisen kuolinpesän varojen kavaltamisesta.

Urpo Lahtisen miljoonat kateissa

Maija-Liisa Lahtinen oli poistunut maasta ennen hovioikeuden tuomion julistamista, jonka vuoksi tuomiota ei voitu panna täytäntöön. Lahtisesta tehtiin sen vuoksi kansainvälinen etsintäkuulutus.

KRP kertoo tiedotteessaan, että Lahtisen olinpaikan selvittyä Suomen oikeusviranomaiset ovat olleet yhteydessä Sveitsin viranomaisiin ja tiedustelleet luovutusmahdollisuutta Suomeen sekä luovutuksen edellytyksenä olevan ns. kaksoisrangaistavuuden täyttymistä. Kyse on siitä, onko Helsingin hovioikeuden tuomion perusteena ollut törkeä kavallus rangaistava teko Sveitsin lainsäädännön mukaan.

KRP kertoo, että asiasta on käyty Sveitsin kanssa tietojen vaihtoa vuodesta 2006 lähtien.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.