Mainos

Suvivirttä voi laulaa kouluissa jatkossakin

24:41

Perustuslakivaliokunta haluaa täsmentää koulujen ohjeita uskonnollisista tilaisuuksista ja koulujen juhlista. Asiantuntijat eivät näe estettä esimerkiksi suvivirren laulamiselle koulujen päättäjäisjuhlissa.

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtajan Johannes Koskisen (sd.) mukaan valiokunta tekee asiasta lausunnon ensi viikolla, mutta mitään isoa mullistusta ei ole luvassa.

– On järkevää korostaa, että huoltajien ja oppilaiden itsensä tahto on ratkaisevaa eli halutessaan voi jäädä pois sellaisisista tilaisuuksista, jotka kokee omaa vakaumustaan ja uskontoaan loukkaaviksi tai sen vastaisiksi, Koskinen linjaa.

Koskisen mukaan koulut voivat edelleen järjestää perinteisiä koulu-ja kevätjuhlia ja niiden osana voidaan myös laulaa suvivirsi tai perinteisiä joululauluja. 

– Niissä alunperin uskonnollinen sisältö on liudentunut osaksi perinnettä, eikä voida katsoa, että ne olisivat nykymuodossa tunnustuksellisia.

Koskisen mukaan perustuslakivaliokunta ei aio antaa suosituksia esimerkiksi, mitä säkeistöjä suvivirrestä voisi laulaa. 

Valiokunta kuuli tänään mm. perustuslakiasiantuntijoita ja opetushallituksen edustajaa asiaan liittyen. 

Koskisen mielestä kohu suvivirrestä oli turha.

– Apulaisoikeuskanslerikin on korostanut, että hän ei tähän asiaan kysymykseen ratkaisussaan kantaa ottanut. 

Kohu suvivirren ympärillä alkoi pari viikkoa sitten, kun apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalainen katsoi, että kouluissa ei pitäisi järjestää tilaisuuksia, joissa on tietyn uskonnollisen vakaumuksen mukaista sisältöä. 


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.