Mainos

"Suvivirsi kuuluu kulttuuriperintönä myös ulkomaalaisille"

Kansanedustaja Ben Zyskowicz (kok.) on sitä mieltä suvivirsi on osa suomalaista kulttuuria, eikä ole suoranaista uskonnon harjoittamista.

MTV Uutislivessä vieraillut Zyskowicz korostaa että perustuslakivaliokunta on aikoinaan linjannut että suvivirsi kuuluu koulujen kevätjuhliin. Hänen mielestään nyt pitäisi odottaa päätyykö valiokunta uuteen tulkintaan.

Vapaa-ajattelijain liiton puheenjohtaja Petri Karisma paheksuu sitä että uskonnonvapautta ei kunnioiteta.

– Se että nyt puhutan suvivirrestä on puuttumista lillukanvarsiin. Isommat ongelmat on että lapsia viedään väkisin kirkkoon joulukirkkoon ja jumalanpalveluksiin. Kenenkään ei pitäisi joutua tilanteeseen, että joutuu uskonnon harjoittamiseen vastoin vakaumustaan. Ne ketkä eivät halua kuulua, heidän ei tarvitse kuunnella uskonnon harjoitusta.

Zyskowicz sanoo olevansa samoilla linjoilla.

– Olen aivan samaa mieltä että ketään lasta tai aikuista ei saa väkisin raahata kirkkoon. Uskonnonvapauden tulee olla todellista. Meillä on jo uskonnonvapaus, ja ketään ei saa väkisin kirkkoon raahata. Tämän kyllä turvaa jo tämän hetkinenkin lainsäädäntö.

Nykyään joillain luokilla jopa puolet oppilaista on maahanmuuttajataustaisia, eikä kuuluu evankelis-luterilaiseen kirkkoon. Tämä ei Zyskowiczin mielestä ole ongelma, päinvastoin.

– Sitäkin tärkeämpää on, että välitetään suomalaista kulttuuriperintöä näille lapsille. He ovat nyt osa suomalaisia. Uskonnonharjoittaminen on ihan eri asia.


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja