Mainos

Suvitapahtumissa luvassa monipuolinen kulttuurikatsaus

Kesätapahtumissa voi nähdä maailman megatähtiä, kuunnella tunnettuja kirjailijoita ja rentoutua hyvän kesäfestaritunnelman myötä.

Kesäkuinen Suomi tarjoaa monipuolisesti kulttuuritapahtumia kamarimusiikista hevifestivaaleihin. Helsinkiin saapuu esiintymään harvinaisen runsas joukko konkariorkestereita ja rokkilegendoja. Keikalla käyvät muiden muassa Mötley Crüe (4.6.), Ozzy Osbourne (6.6.), Genesis (11.6.) ja entisistä The Doors-muusikoista koottu Riders on the Storm (26.6.)

Kulttuurikesä pyörähtää käyntiin kesäkuun 5. päivänä, jolloin Naantalin musiikkijuhlat alkavat. Tapahtuman avaa pianisti-kapellimestari Barry Douglas yhdessä orkesterinsa Camerata Irelandin kanssa. Muita esiintyjiä ovat muiden muassa pianisti Xu Zhong, alttoviulisti Teemu Kupiainen sekä kamarikuoro EMO Ensemble.

Tampereen Sävelen ohjelmistossa ovat esimerkiksi BBC Singersin, The Idea Of Northin ja Rajattoman konsertit. Kansainvälistä kuoro- ja yhtyelaulumusiikin festivaalia vietetään 6.-10. kesäkuuta.

Iitin Musiikkijuhlilla kuullaan vanhaa ja uutta kamarimusiikkia 13.-16.6. Pianomusiikkiin painottuva Mäntän Musiikkijuhlat järjestetään 27.6.-1.7. ja 25-vuotisjuhliaan viettävä Korsholman musiikkijuhlat 26.6.-3.7.

Dekkareita ja nykytanssia

Kirjojen ystävät suuntaavat 8.-9. kesäkuuta Kouvolan Dekkaripäiville. Teoksistaan puhuvat mm. Tapani Bagge, Jaana Airaksinen, Eppu Nuotio ja Staffan Bruun.

Lahden kansainvälisen kirjailijakokouksen (17.-19.6.) vieraslistalla ovat mm. Ernst Brunner Ruotsista, Alessandro Baricco Italiasta ja Andrei Kurkov Ukrainasta. Vammalan Vanhan kirjallisuuden päivillä 29.-30. kesäkuuta esitelmöivät mm. Antti Tuuri, Seppo Ahti ja Kaarina Hazard.

Sodankylän elokuvajuhlilla 13.-17. kesäkuuta päävieraita ovat mm. Abbas Kiarostami, Fatih Akin ja Giuseppe Bertolucci.

Kuopio Tanssii ja Soi -tapahtumassa 14.-20. kesäkuuta kantaesitetään Arja Tiilin koreografia Kun kukaan ei katso. Kuopiossa esiintyvät mm. Magui Marin, Flamenco Manuel Filinan ja Kaari Martin.

Kansanmusiikkia on kuultavissa 16.6. sekä Karjaalla Fiskars Folk Festivalilla ja Pomarkku Irish Festivalilla. HaapavesiFolk Music Festivalilla 28.6.-1.7. soittavat mm. Hoven Droven Ruotsista, Back Of The Moon Skotlannista ja kotimainen Lännen-Jukka.

Festarivieraita Amy Winehousesta Megadethiin

Rockfestarikauden jyräyttää käyntiin Tampereen Sauna Open Air 7.-9. kesäkuuta. Lavalle kapuavat mm. Ronnie JamesDio ja Tony Iommi Heaven And Hell -kokoonpanossa, Megadeth, Kotiteollisuus, Sonata Arctica ja Thunderstone.

Seinäjoen Provinssirockin (15.-17.6.) skaala yltää Amy Winehousesta, Patti Smithista ja Tori Amosista Scissor Sistersiin ja Velvet Revolveriin. Kotimaisista bändeistä keikalla käyvät mm. Lauri Tähkä & Elonkorjuu, PMMP ja The Crash. Lukuisten juhannusfestareiden pisin esiintyjälista löytynee Raumanmeren juhannukselta, jossa nähdään mm. The Rasmus. Jämsän Himoksen pääesiintyjänä nähdään Europe.

Pääkaupunkiseutu saa oman juhannusfestarinsa, kun Järvenpään rockjuhannus tuo radanvarsikaupunkiin mm. Maija Vilkkumaan, Amorphiksen, Apulannan ja Viikatteen. Juhannuksena rokataan myös mm. Kalajoella, Kauhajoella Nummirockissa ja Vammalan Rock n' Roll Jamboreessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.