Mainos

Suvi-Anne Siimes jättää puheenjohtajuuden

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä kokoontui heti Siimeksen eroilmoituksen jälkeen hätäkokoukseen. Kansanedustaja Outi Ojala totesi MTV3:n uutisille, ettei hän pidä puolueen tilannetta niin vakavana, että puheenjohtajan olisi pitänyt erota.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes on ilmoittanut jättävänsä puheenjohtajan tehtävän. Hän kertoi asiasta puolueen työvaliokunnassa.

Siimes ei myöskään aio asettua enää ehdolle seuraavissa eduskuntavaaleissa. Hän kertoo saaneensa tarpeekseen puolueensa entisistä taistolaisista. Hän sanoo, ettei halua olla omalla toiminnallaan edistämässä entisten taistolaisten valintaa eduskuntaan.

Siimes ei kertomansa mukaan tiedä vielä, mitä ryhtyy tekemään, kun kansanedustajan työ päättyy vuoden kuluttua. Vaaleihin saakka Siimes aikoo pysyä vasemmistoliiton kansanedustajana, mutta jatkaako hän tulevaisuudessa puolueen rivijäsenenä, on hänelle itselleenkin vielä epäselvää.

Siimes jättää puolueensa johtamisen jo huomenna, jolloin hän perustelee lähtöään puoluehallitukselleen. Uusi puheenjohtaja puolueelle valitaan näillä näkymin ensi kesänä pidettävässä ylimääräisessä puoluekokouksessa.

Kansanedustajat tyrmistyivät Siimeksen ratkaisusta

Vasemmistoliiton sisällä Siimeksen eropuheet otettiin vastaan yllättyneinä.

- Tietysti me olemme vähän ihmetelleet hänen viimeaikaisia ulostulojaan ja sitä kritiikkiä, jota hän on esittänyt muun muassa eduskuntaryhmää kohtaan. Tottakai meillä on mielipide-eroja ollut, sen myönnän, mutta minä en ainakaan ole tulkinnut, että tilanne olisi puolueessa niin vakava, että puheenjohtaja harkitsisi eroa, sanoo kansanedustaja Outi Ojala MTV3:n uutisille.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä kokoontui heti Siimeksen eroilmoituksen jälkeen hätäkokoukseen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.