Mainos

Suurydinvoimala seisoo kuukausia Japanin maanjäristyksen jäljiltä

Japaniin saattaa iskeä paha sähköpula, koska maailman suurin ydinvoimala ei ole käytössä. Kesällä sähköntarve on korkeimmillaan.

Maanjäristyksen vahingoittama japanilainen ydinvoimala pidetään suljettuna pitkään.

Paikallisviranomaisten mukaan kestää useita kuukausia ennen kuin Kashiwazaki-Kariwan voimala voidaan ottaa uudelleen käyttöön. Nikkei-talouslehti kertoi tänään nimettömiin lähteisiin viitaten, että hallitus aikoo pitää sen suljettuna yli vuoden.

Voimalasta kuultiin tänään uusia ikäviä uutisia, kun Japanin ydinturvallisuusviranomaiset ilmoittivat uudesta radioaktiivisesta vuodosta. Vuoto sattui tiistaina tai eilen, kun voimalan yhden savupiipun suodatin petti.

Tokyo Electric Power -yhtiö korosti, ettei vuodosta ollut vaaraa ihmisille.

Japaniin saattaa iskeä paha sähköpula, kun maailman suurin ydinvoimala ei ole käytössä. Tilannetta pahentaa se, että sähkön kulutus on suurimmillaan juuri kesäkuukausien aikana.

Voimalayhtiö kertoo turvautuvansa vanhoihin lämpövoimaloihinsa tuottaakseen tarvittavan sähkön.

- Saatamme silti joutua pyytämään asiakkaitamme säästämään sähköä, yhtiön tiedottaja Ryo Shimizu sanoi.

Japanilaiset ovat olleet järkyttyneitä siitä, ettei voimala kestänyt vaurioitta maanantaista maanjäristystä. Järistyksen ei olisi pitänyt päästä yllättämään, sillä viidesosa maapallon voimakkaista maanjäristyksistä sattuu Japanissa.

Erityisesti ydinvoimalan puutteellinen turvallisuus on kauhistuttanut toisen maailmansodan aikana Yhdysvaltojen ydinpommeista selvinneitä japanilaisia.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.