Mainos

Suurtulvat piinaavat taas Aasiaa

Jokavuotiset tulvat koettelevat jälleen Aasiaa. Intian koillisosassa jo liki miljoona ihmistä on joutunut jättämään kotinsa Brahmaputra-joen tulvavesien tieltä, kertoivat viranomaiset tänään. Ainakin 13 ihmistä on hukkunut, ja ahdinkoa lisää malariaepidemia, joka on vaatinut kesäkuun alusta lähtien lähes 70 ihmisen hengen. Myös juomavedestä ja ruuasta on pulaa.

Kiinan itäosassa Anhuissa 760 000 asukasta on valmiina lähtemään kotoaan Huaihe-joen tulvien vuokse. Joen pinta nousi tänään uuteen ennätyskorkeuteensa ja vesimassat hajottivat alueella tulvavalleja. 46 000 ihmistä on jo evakuoitu. Kukaan ei ole kuitenkaan kuollut tulvissa.

Tulvavedet katkaisivat eilen Pekingin ja Shanghain välisen rautatien. Nanjingin kaupunki puolestaan koki rankimmat sateensa 20 vuoteen. Vettä satoi lähes 20 senttiä.

Bangladeshissa monsuunisateiden nostamat tulvat ja maanvyöryt ovat olleet väestön harmina jo toukokuusta lähtien. Kymmenet tuhannet ovat joko joutuneet jättämään kotinsa tai jääneet vesimassojen saartamiksi. Kovimmat sateet ovat kuitenkin vasta tulossa.

(MTV3-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.