Mainos

Suurten metsäyhtiöiden voitto alkuvuonna yli kaksi miljardia

Kolme Suomen suurinta metsäyhtiötä keräsi alkuvuonna voittoa yli kaksi miljardia markkaa. Enso, UPM Kymmene ja Metsäliitto keräsivät voittoa siitä huolimatta, että yhtiöiden yhteenlaskettu tulos heikkeni noin 250 miljoonaa.

Metsäliiton yrityskauppojen myötä yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto kasvoi viime vuoden alusta. UPM-Kymmenen, Enson ja Metsäliiton yhteinen liikevaihto oli nyt 25,2 miljardia, kun se vuotta aiemmin oli vajaat 25 miljardia markkaa.

Rahoituserien jälkeistä voittoa kolme suurinta keräsivät alkuvuonna 2055 miljoonaa, 248 miljoonaa vähemmän kuin vuotta aiemmin. UPM-Kymmenen ja Enson omavaraisuusasteet nousivat, mutta yrityskauppasatsausten takia Metsäliiton omavaraisuusaste aleni.

Maaliskuun lopussa Enson oman pääoman osuus koko pääomasta oli 43,6 prosenttia, Metsäliiton 36,5 prosenttia ja UPM-Kymmenen 41 prosenttia.

Tammi-maaliskuussa Enson voitto oli 480 miljoonaa, Metsäliiton 230 miljoonaa ja UPM-Kymmenen 1 345 miljoonaa markkaa. Liikevaihtoa Enso keräsi 6,5 miljardia, Metsäliitto 5,6 miljardia ja UPM-Kymmene runsaat 13 miljardia markkaa.
(STT)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.