Mainos

Suurten kännykkänäyttöjen faneille ilouutisia

Miten suuri näyttö kännykässä on liian suuri? Tämä kysymys käy mielessä monen kuluttajan mielessä, joka on hankkimassa uutta puhelinta.

Asiaan ei tietenkään ole yksiselitteistä vastausta, vaan optimaalinen näytön koko riippuu kunkin käyttäjän henkilökohtaisista mieltymyksistä. Muistatteko vielä ajan, jolloin "kännykällä" soittamiseen ei tarvittu näyttöä lainkaan?

Erityisesti kännykkävalmistajien lippulaivamallien näyttöjen koot ovat viime aikoina olleet jatkuvassa kasvussa. Nykyään liikutaan yleisesti yli neljän tuuman kokoluokassa.

Uusien 4,5-tuumaisten kosketusnäyttöjen käyttö alkaa olla jo joillekin käyttäjille hankalaa, kun sormi ei millään yllä näytön joka reunaan. Tällöin kännykkää on pidettävä toisella kädellä, jolloin näytön kosketukset tehdään toisen käden sormilla. Tämä ei ole kätevää kaikissa tilanteissa.

Joka tapauksessa moni etsii itselleen kännykän ja tabletin välimuotoa, jossa on mahdollisimman suuri näyttö. Tällaista laitetta on alettu kutsua Phabletiksi (Phone + Tablet). Suuri näyttö mahdollistaa mm. aiempaa mukavamman nettiselailun.

Viiden tuuman kokoluokan uudet tulokkaat

Suurten näyttöjen faneille on tarjolla hyviä uutisia, sillä markkinoille on tulossa uusia jättinäyttö-puhelimia.

Samsung Galaxy Note II on tullut jo joissakin maissa myyntiin ja Suomen markkinoille laitetta odotetaan ensi kuun alussa. Kyseisessä luurissa on huiman kokoinen, 16:9-kuvasuhteella toimiva 5,5-tuumainen näyttö ja 1,6 GHz:n neliydinprosessori. SuperAMOLED-näytön resoluutio on 720 x 1280 pikseliä.

LG on puolestaan julkistanut Optimus Vu II -puhelimen. TechHive-sivuston mukaan LG pyrkii kilpailemaan julkistuksellaan juuri Note II -mallia vastaan.

Optimus Vu II sisältää viisituumaisen näytön, jossa on normaalia leveämpi 4:3-kuvasuhde. Näytön tarkkuus on 1024 x 768 pikseliä. TechHive kritisoi, että normaalia leveämpi muotoilu saattaa tehdä puhelimesta hankalan pitää kädessä.

Vu II -luurille antaa puhtia 1.5GHz:n kaksiydinprosessori. Laite sisältää myös LTE-tuen.

Note II:n tavoin Vu II:ssa on kahdeksan megapikselin takakamera sekä ylimääräinen microSD-muistikorttipaikka muistin kasvattamiseen.

Note II:ssa on käytössä Androidin tuore 4.1 Jelly Bean versio, kun taas Vu II käyttää vanhempaa 4.0 Ice Cream Sandwich -versiota.

Kummassakin puhelimessa on stylus-kynä näytön ohjaamiseen. Note II:n tapauksessa kynän saa sujautettua kätevästi laitteen sisään.

Toistaiseksi Vu II tulee myyntiin Koreassa. Laitteen saapumisesta Euroopan markkinoille ei ole vielä tietoa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.