Mainos

Suursuosikki Jens Lapidus Helsingissä

Suomen tämän hetken myydyin käännöskirjailija Jens Lapidus on tänään tavattavissa Helsingin Kirjamessuilla. Lapidus esittelee Tukholman alamaailmaan sijoittuvan menestystrilogiansa päätösosaa Luksuselämää, joka on äskettäin ilmestynyt suomeksi.

Jens Lapidus on koulutukseltaan juristi ja on lakimiehenä puolustanut Ruotsin suurrikollisia. Hänen sarjansa edellisiä osila Rahalla saa ja Siisto kosto on myyty yksin Ruotsissa yli miljoona kappaletta. Myös Luksuselämää on ollut kesäkuisen ilmestymisensä jälkeen Ruotsin myydyin kirja. Rahalla saa on käännetty jo parillekymmenelle kielelle, ja sen pohjalta tehty elokuva sai ensi-iltansa alkuvuodesta 2010.

Vuonna 1974 syntyneen Lapiduksen teosten voima on siinä, että hän on työnsä kautta seurannut läheltä Helvetin enkeleiden ja Bandidoksen välienselvittelyjä, etnisiä mafioita, vankilajengejä sekä huumeiden, aseiden ja rahan muodostamaa kolmiyhteyttä.

Vaikkakin tapahtumat sijoittuvat Ruotsiin, Lapiduksen kerrontaa on verrattu muun muassa amerikkalaisdekkaristi James Ellroyhin.

Jens Lapidusta haastatellaan Kirjamessujen suurimmalla Aleksis Kivi -lavalla tänään klo 13.30.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.