Mainos

Suurremontin vastaanotto varauksellinen

SAK tyrmää työttömyysturvan ja palkkojen alentamisen. Teollisuuden ja työnantajien keskusliittoa askarruttaa raportin rahoitus.

SAK:n pääekonomisti Pertti Parmanne tyrmää työryhmän ehdotukset, jotka koskevat työttömyysturvaa ja palkkojen alentamista. -Vaatimus alimpien palkkojen alentamisesta ja työehtosopimusten murtamisesta veronalennusten edellytyksenä on käsittämätön eikä tuo uusia työpaikkoja, hän sanoo.

SAK kannattaa työryhmän varsinaisia veroehdotuksia: matalapalkkaisten verohelpotuksia. Myös työvaltaisten palvelualojen arvonlisäverokannan alennus saa SAK:n tuen.

Veronmaksajien keskusliitossa katsotaan, että tuloveroprosenttia pitäisi alentaa kautta linjan. -Kevennysten painottaminen vain jollekin rajatulle tuloalueelle ei ole tervettä veropolitiikkaa, liiton tutkimuspäällikkö Teemu Lehtinen sanoo.

Teollisuuden ja työnantajain keskusliiton toimitusjohtaja Johannes Koroma kehuu raporttia siitä, että siinä vihdoinkin uskalletaan sanoa mistä työttömyys johtuu. Enää ei kuvitella, että talouskasvu yksin ratkaisee työttömyyden.

Toisaalta Koromaa askarruttaa raportin rahoitus: teollisuus kokee jäävänsä liikaa maksumieheksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.