Mainos

Suurperheensä surmaamisesta epäillystä ranskalaismiehestä laaja etsintäkuulutus

Ranskan viranomaiset ovat antaneet kansainvälisen etsintäkuulutuksen miehestä, jonka epäillään surmanneen vaimonsa ja neljä lastaan Luoteis-Ranskassa. Ruumiit löytyivät perheen puutarhasta Nantes'n kaupungissa kiirastorstaina.

Poliisi epäilee, että 50-vuotias Xavier Dupont de Ligonnes ampui 49-vuotiasta vaimoaan Agnesia ja 13-20 -vuotiaita lapsiaan useita kertoja päähän, kun nämä olivat nukkumassa. Viranomaisten mukaan kaikki uhrit oli surmattu samantapaisella ampuma-aseella, jollaisella perheen isällä oli tapana harjoitella Nantes'n asekerhossa.

Surmatyöt tapahtuivat todennäköisesti jo tämän kuun alussa, joko 3. tai 4. huhtikuuta. Etsintäkuulutettu mies nähtiin viimeksi 15. huhtikuuta Ranskan Välimeren-rannikolla, kun hän kirjautui ulos hotellista. Samalla epäilty hylkäsi parkkipaikalle myös yhden perheen autoista.

Kieriskeli rahaongelmissa - yöpyi luksushotellissa veritöiden jälkeen

Nantes'n syyttäjän mukaan Xavier Dupont de Ligonnes'lla oli tiettävästi vakavia rahaongelmia, sillä miehelle oli kertynyt velkaa ainakin 50 000 euroa. Hän oli ilmoittanut vuosituloikseen viime vuonna yhteensä vain 4 000 euroa.

Taloudellisista vaikeuksistaan huolimatta Dupont de Ligonnes yöpyi luksushotellissa Etelä-Ranskassa 12. huhtikuuta. Hotellin henkilökunnan mukaan yksinään matkustanut mies vaikutti hyvin rentoutuneelta, jolla "ei vaikuttanut olevan huolen häivääkään".

Poliisin suorittamien tutkimusten mukaan perheenisä oli ostanut aseeseensa ammuksia juuri ennen surmia. Lisäksi miehen ostoslistalla oli muun muassa säkkejä, joihin uhrit oli kääritty.

Ennen veritöitä Dupont de Ligonnes kävi myös ampumaradalla harjoittelemassa neljä kertaa viikon sisällä.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.