Mainos

Suurpankki Ranskaan?

Ranskassa kaavaillaan pankkifuusiota, joka synnyttäisi Euroopan suurimman ja yhden maailman suurimmista finanssitaloista. Ranskalaispankki BNP tiedottaa tänään puolen päivän jälkeen tarjouksestaan ostaa kaksi kilpailijaansa. Ostokohteet ovat jo aiemmin keskinäisestä fuusiostaan ilmoittaneet Paribas ja Societe Generale. Uuden pankkijätin markkina-arvo olisi yli 300 miljardia markkaa.

Ranskalainen BNP-pankki suunnittelee uuden suurpankin luomista. BNP:n edustajan mukaan pankki on tarjoutunut ostamaan huomattavat määrät kilpailijoidensa Paribasin ja Societe Generalen osakkeita. Mikäli BNP:n suunnitelmat toteutuvat, Ranskaan syntyy varoilla mitattuna Euroopan merkittävin ja maailmanlaajuisestikin eräs merkittävimmistä pankeista.

-Ideana on luoda ranskalainen pankkijätti, joka olisi omaa luokkaansa Euroopassa ja merkittävä tekijä myös maailmalla, BNP:n edustaja sanoi eilen. BNP tarjoaa 11 omaa osakettaan kahdeksaa Paribasin osaketta ja 15 omaa osakettaan seitsemää Societe Generalen osaketta vastaan. Rahoitusmarkkinoita Ranskassa valvova elin on pyytänyt Pariisin pörssiä lykkäämään kaupankäyntiä kaikkien kolmen pankin osakkeilla.

Societe Generale ja Paribas yllättivät markkinat helmikuun alussa ilmoittamalla yhdistyvänsä Ranskan suurimmaksi pankiksi. Paineet BNP:tä kohtaan ovat voimistuneet yhdistymissuunnitelmien julkaisemisen jälkeen ja markkinoilla on arvuuteltu, aikooko BNP yhdistää voimansa jonkin toisen pankin kanssa.
(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.