Mainos

Suuronnettomuusharjoitus Saariselälle

Lento-onnettomuusharjoituksessa selvitetään muun muassa, kuinka loukkaantuneiden kuljettaminen turmapaikalta hoitoon onnistuu.

Saariselällä järjestetään lokakuussa yksi Suomen historian suurimmista suuronnettomuusharjoituksista. Harjoitukseen osallistuu kaikkiaan 1000-1500 ihmistä Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Venäjältä ja Britanniasta.

Suurtapahtumassa harjoitellaan tilannetta, jossa brittiläinen lentokone putoaa Ivalon lentokentän läheisyydessä. Koneen 250:stä kansainvälisestä matkustajasta 50 menehtyy heti. Loput loukkaantuvat ja joudutaan kuljettamaan sairaalahoitoon.

- Harjoituksessa on tarkoitus selvittää muun muassa, kuinka viranomaiset työskentelevät yhdessä ja kuinka loukkaantuneiden kuljettaminen muualle onnistuu, kertoo Lapin läänin valmiusjohtaja Jari Aalto.

- Lapissa voimavarat ovat rajalliset. Satojen loukkaantuneiden hoitaminen ei siellä onnistu vaan heidät täytyy saada hoitoon eteläiseen Suomeen tai naapurimaihin.

Harjoitukseen osallistuu poliisi, pelastuslaitos, rajavartiolaitos, ilmailuhallinto, Finnair ja lukuisia vapaaehtoisjärjestöjä. Saariselällä on ennenkin harjoiteltu lento-onnettomuustilanteita, mutta huomattavasti pienemmillä resursseilla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.