Suuronnettomuuden tutkintalautakunta selvittää pelastustoimet

Oikeusministeriö esittää suuronnettomuuden tutkintalautakunnan nimittämistä Aasian katastrofin pelastustoimien selvittämiseksi. Sen tehtävänä on lain mukaan selvittää onnettomuuden kulku, syyt ja seuraukset sekä pelastustoimet.

Suuronnettomuuden tutkintalautakunta ryhtyy selvittämään Aasian luonnonkatastrofin pelastustoimia Suomessa. Oikeusministeriö esittää tutkintalautakunnan nimittämistä, ja valtioneuvosto nimittänee lautakunnan lähipäivinä.

Jos lautakunta nimitetään, sen tehtävänä on lain mukaan selvittää onnettomuuden kulku, syyt ja seuraukset sekä pelastustoimet. Jos tarve niin vaatii, tutkinnassa on myös selvitettävä mahdolliset puutteet säädöksissä ja turvallisuusmääräyksissä.

Suuronnettomuuksien tutkintalautakunnan tutkimusjärjestelmä on periaatteessa suunniteltu kotimaisia turmia varten. Lakimiesten tulkintojen mukaan lautakunnan käyttäminen on mahdollista myös ulkomailla tapahtuneiden onnettomuuksien yhteydessä.

Sekä pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) että ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) ovat viime päivien aikana luvanneet ulkopuolista selvitystä pelastustoimien etenemisestä Suomessa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat