Mainos

Suurmyymälät vieneet myyntiä pieniltä supermarketeilta

Suurmyymälät ovat päivittäistavaroissa ottaneet myyntiä pieniltä supermarketeilta, joiksi lasketaan alle tuhannen neliön myymälät. Sunnuntaiaukiolokaan ei parantanut alle 400 neliön myymälöiden kaupankäyntiä toukokuussa. Kaikista pienimpien kauppojen myynti laski.

Päivittäistavarakaupan mukaan suurien, yli 2500 neliön myymälöiden myynti nousi toukokuussa neljä prosenttia ja pienien supermarkettien taas laski runsaat neljä prosenttia. Kokonaisuutena päivittäistavarakaupan myynti pysyi lähes ennallaan, lasku oli vain 0,2 prosenttia.

Toukokuussa pienimpien, alle sadan neliön myymälöiden myynti laski kolme prosenttia ja muiden alle 400 neliön myymälälöiden myynti pysyi lähes ennallaan. Sunnuntaiaukiolo koskee alle 400 neliön myymälöitä. Kun katselee koko alkuvuotta, kehitys on samansuuntainen.

Tammi-toukokuussa suurmyymälöiden myynti lisääntyi 4,3 prosenttia ja pienien supermarkettien väheni vajaat kolme prosenttia. Koko alkuvuonna alle 400 neliön valintamyymälöiden myynti kasvoi runsaan prosentin, mutta alle sadan neliön kaupoissa myynti laski puolisen prosenttia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.