Mainos

Suurmusikaali Calypso ensi-iltaan lauantaina

Eurooppalainen musikaalibuumi käyttää teosten aiheina yhä useammin vanhoja myyttejä ja antiikin taruja. Lauantaina maailman ensi-iltansa saava Suomen kallein musikaali Calypso yhdistää antiikin Odysseus-tarun perinteiseen musikaalin. Helsingin Areenalla nähtävää teosta yritetään viedä myös ulkomaille.

Marika Krook ja Tomi Metsäketo ovat pääosissa Homeroksen-myyttiin perustuvassa Calypsossa. Ohjaaja Jussi Parviainen on lähtenyt tekemään isolla koneistolla suomen suurinta musikaalituotantoa, Jorma Uotinen vastaa koreografiasta. Laulajia ja tanssijoita on kuusikymmentä, kaikkiaan esitykseen tarvitaan sadan hengen työpanos.

Arviolta kuuden miljoonan markan budjetti on Suomen suurin, josta kolmannes on tarkoitus kattaa sponsorirahalla, loput pääsylipputuloilla ja ulkomaisella rahoituksella.

Keväällä Calypsosta nähdään 20 esitystä Areenalla, joihin on nyt myyty jo 15000 lippua. Puolitettuun halliin mahtuu kerralla noin 3000 katsojaa. Taloudellisesta riskeistä huolimatta Parviainen uskoo musikaalien vetovoimaan.

- Musikaaleilla on iso kysyntä tällä hetkellä ja me olemme mukana tässä myötävirrassa, Parviainen sanoo.

Mick Hanianin säveltämä Calypso edustaa perinteistä angloamerikkalaista tunteellista musiikaalityyliä, joka tähtää selkeästi yleisön viihdyttämiseen. Vanhojen kertomusten ja musiikkishown sekoittamiseen ei olla Suomessa välttämättä totuttu.

- Saattaa olla, että se on erikoinen yhdistelmä, mutta tämä tuntuu olevan ihan trendi Euroopassa. Muun muassa Ranskassa on tällä hetkellä valtava musikaalibuumi. Siellä on tehty Romeo ja Julia, Notre Damen kellonsoittaja ja viimeinen on ollut Kymmenen käskyä, koreografi Uotinen kertoo.

Calypsosta on suunnitteilla myös syksyllä kiertue muualle Suomeen.

(Kymmenen uutiset 20.02.2002)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.