Mainos

Suurmoskeijan bahrainilainen rahoittaja vakuuttelee riippumattomuutta: "Kukaan ei puutu toimintaan millään lailla"

Helsinkiin puuhatun moskeijan ja monitoimikeskuksen bahrainilainen rahoittajataho korostaa hankkeen riippumattomuutta sen rahoittajista.

Hanketta ajanut Oasis-säätiö järjesti Helsingissä perjantaina tiedotustilaisuuden, jossa Bahrainin islamilainen yhteisö -hyväntekeväisyysjärjestön puheenjohtaja Abdullatif Al-Mahmood valotti hankkeen rahoituksen taustoja.

– Me avaamme Bahrainissa ja muissa Persianlahden maissa lahjoitusmahdollisuuden henkilöille ja järjestöille sillä ehdolla, että kukaan ei puutu tämän hankkeen hallinnoimiseen ja toimintaan millään tavalla, Al-Mahmood sanoi.

Tähän mennessä Helsinkiin suunniteltua moskeijaa ja monitoimikeskusta on tuettu Bahrainista 400 000 eurolla. Kaikkiaan suunnitteluvaiheen budjetiksi on arvioitu 700 000 euroa, millä rahalla on tarkoitus järjestää arkkitehtuurikilpailu moskeijan ja monitoimikeskuksen rakentamisesta.

Al-Mahmood ei osannut perjantaina vielä arvioida moskeijan ja monitoimikeskuksen rakentamisen kokonaiskustannuksia eikä bahrainilaisen rahoituksen osuutta rakennuskustannuksista. Al-Mahmood ei myöskään osannut arvioida moskeijan ja monitoimikeskuksen vuotuisia käyttökuluja eikä bahrainilaisen rahoituksen osuutta niistä.

– Lopulliset kustannukset eivät voi olla selvillä tässä vaiheessa ennen kuin arkkitehtuurikilpailu on käyty. Ennen kuin tiedetään, kuinka suuri siitä tulee, ei voida sanoa tarkkoja summia, Al-Mahmood sanoi.

Al-Mahmood toivoo, että moskeija ja monitoimikeskus kannustaisivat Suomessa asuvia muslimeja integroitumaan paremmin suomalaiseen yhteiskuntaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.