Mainos

Suurmiesten jälkeen suurnainen Svenskiksessä

Ruotsalainen teatteri, Svenska Teatern Helsingissä jatkaa sarjaansa historiallisista suurpersoonista, Aurora Karamzin seuraa takavuosien näytelmiä Mannerheimista, Topeliuksesta ja Runebergistä.

Käsikirjoituksen tilaustyöhön on tehnyt Annina Enckell, jonka toinen epookkitarina, ruotsinkielinen elokuva Iris tuli valkokankaalle kuukausi sitten.

Myös ohjaaja on svenskikselle uusi riikinruotsalainen Åsa Kalmér, joka ohjasi Kansallisteatterille kaksi näytelmää muutama vuosi sitten.

Näyttelijät ovat vanhaa tuttua kaartia, vanhinta Auroraa esittämään on saatu jo vuosia eläkkeellä ollut Ingrid Söderblom. Keski-ikäisen, väkevän Auroran osan näyttelee svenskiksen estradia usein hallitseva Anna Hultin (kuuluvine kiljaisuineen) ja nuorta neitoa ensikertalainen, Sophia Heikkilä. Muulla näyttelijäkaartilla roolit, sukupuolet ja asemat vaihtuvat hurjaa vauhtia.

Marraskuun loppuun esitettävä Aurora Karamzin on viimeinen ensi-iltaan tullut kappale teatterin evakkonäyttämöllä Aleksanterin teatterissa. Erottajalla remonttia tehdään nyt kahdessa vuorossa pyhät - arjet. Yleisötilat valmistuvat koska niiden on pakko valmistua, Kristina från Duvemålan ensi-iltaa 28. helmikuuta 2012 ei kuulema muuteta mutta jo nyt tiedetään, että henkilökunta pääsee uusittuihin toimistoihinsa vasta myöhemmin talvella.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.