Mainos

Suurmessu keräsi Senaatintorille tuhansia ihmisiä

Helsingin Senaatintorilla tänään helatorstaina pidettyyn juhlamessuun osallistui järjestäjien mukaan ehkä jopa 10 000 ihmistä.

Ulkoilmajumalanpalveluksella juhlistettiin 50-vuotiasta Helsingin hiippakuntaa ja Suomen lähetysseuran 150-vuotist taivalta.

Yksistään Tuomiokirkon portailla istui koleahkossa säässä 4000-5000 ihmistä. Loput olivat levittäytyneet muun muassa yliopiston rapuille ja torin keskelle pystytetyn lavan reunoille.

Messussa saarnannut Helsingin piispa Eero Huovinen painotti etenkin lasten asemaa ja arvoa. Hänen mukaansa aikuisen ja lapsen aito kohtaaminen sekä kasvoista kasvoihin katsominen ovat ihmisenä kasvamisen edellytys.

Puoliltapäivin alkaneessa messussa oli ehtoollista jakamassa 160 pappia ja seurakuntalaista. Tilaisuuden jälkeen torilla nautittiin Helsingin kaupungin tarjoamat kirkkokahvit.

Muissa hiippakunnan seurakunnissa ei helatorstaina messuja pidetty, joten useiden seurakuntien väki oli lähtenyt joukolla Senaatintorille. Esimerkiksi itähelsinkiläiset köröttelivät keskustaan juhlametrolla, Hakunilan erärippikoululaiset saapuivat polkupyörillä ja Porvoosta Helsinkiin matkattiin laivalla.

Viimeksi Senaatintorilla järjestettiin lähes yhtä suuri messu Kirkon riemuvuonna 2000. Myös maakuntapäivien yhteydessä on järjestetty pienempiä ulkoilmajumalanpalveluksia.

Helsingin hiippakuntaan kuuluu 39 seurakuntaa Helsingin, Vantaan ja itäisen Uudenmaan alueelta.

(MTV3-STT)

Katso Anne Forssènin juttu (Seitsemän uutiset 21.5.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.