Mainos

Suurlakko laajenee Norjassa

Norjan suurlakko laajenee ensi viikon tiistaina. Ammattiliittojen keskusjärjestö LO päätti tänään, että lakkoon liittyy 10 000 työntekijää lisää. Ensi tiistaista alkaen lakkossa tulee olemaan on jopa yli 94 000 norjalaista.

Norjassa alkoi laajin lakko 15 vuoteen


Lakon laajentuminen koskee muun muassa kuljetuspalveluja ja hotelleja sekä paperiteollisuutta. Myös pysäköinninvalvojat lopettavat työt tiistaina.

Jo ennestään vaikeuksissa oleva lauttaliikenne vaikeutuu entisestään lakon laajentuessa. Joitakin lauttavuoroja on peruttu kokonaan, toisilla odotusajat venyvät jopa neljään tuntiin. Lento-, juna- ja linja-autoliikenne sujuu sen sijaan toistaiseksi normaalisti, ja ulkomailta voi edelleen matkustaa Norjaan. Hotelleissa voi kuitenkin olla ahdasta.

LO-johtaja Yngve Hågensen teki tänään selväksi, ettei lakolla aiota häiritä lentoliikennettä ja vaikutukset myös öljyteollisuudessa jäävät rajallisiksi. Näin siksi, ettei hallituksen haluta puuttuvan lakkoon.

Autonosia valmistavan Raufoss-yhtiön johdon mukaan Norjan lakko voi jatkuessaan johtaa jopa 100 000 työntekijän lomautukseen Euroopan autoteollisuudessa. Tieto oli tullut yhtiön saksalaiselta suurasiakkaalta BMW:tä.

Norjan suurin työtaistelu sitten vuoden 1986 alkoi eilen. Lakkoon ajauduttiin työntekijöiden torjuttua sopimusehdotuksen palkkojenkorotuksista ja viidennestä lomaviikosta vuodelle 2002. Sovitteluratkaisua ei ole näköpiirissä, ja lakon ennustetaan jatkuvan vielä pitkään.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.