Mainos

Suurlähetystö varoittaa suomalaisturisteja mellakoista

Tallinnan viime yön levottomuuksissa ei tiettävästi kukaan suomalainen ole loukkaantunut. Mellakat eivät ole vaikuttaneet Suomesta Tallinnaan suuntautuvaan matkailuun.

Suomen Tallinnan-suurlähetystö kehottaa Tallinnassa olevia suomalaisturisteja seuraamaan tv-lähetyksiä, jotta he pysyvät ajan tasalla tilanteen kehityksestä kaupungissa. Mellakat Tallinnassa saattavat viikonlopun ja vapun aikana jatkua, lähetystö varoittaa.

Edellisen yön levottomuuksissa kukaan suomalainen ei tiettävästi saanut vammoja, eikä loukkaantuneiden joukossa ollut muitakaan ulkomaalaisia.

Lähetystön matkustustiedotteen mukaan Tallinnan poliisi suosittelee varovaisuuteen Tönismäen alueella ja Tallinnan keskikaupungilla varsinkin ilta- ja yöaikana. Lisäksi autoja ei tule jättää katujen varsille keskikaupungilla.

Katso videomateriaalia

Laivaliikenne sujuu Tallinnaan

Tallinnan mellakat eivät juuri ole vaikuttaneet Suomesta tulevaan laivaliikenteeseen. Liikenneyhtiöiden kannalta tilanne on aika normaali, Tallink Siljan viestintäjohtaja Tuomas Nylund kuvailee.

Tallink Siljan laivoilla matkusti Tallinnaan eilen ja tänään molempina päivinä noin 6000 matkustajaa. Peruutuksia ei tullut Nylundin mukaan kuin ehkä nimeksi.

- Tallinnan tilanne ei ole oikeuttanut mihinkään poikkeukselliseen matkojen peruuttamiseen. Voimassa ovat normaalit peruutusehdot, ja silloin ainoastaan matkan siirto toiseen ajankohtaan voi tulla kuluitta kysymykseen, Nylund sanoo.

Mellakoinnin vuoksi matkaansa toiseen ajankohtaan siirtäneitä oli Nylundin mukaan vain joitakin matkustajia kuten lapsiperheitä. Matkan siirtämisen perusteeksi riittää turvallisuustilanne.

- Laivojen alkoholimyymälät ovat avoinna, ja olemme varautuneet siihen, että laivojen myynti saattaa nousta. Henkilökuntaa ja juomavarastoja on lisätty, hän lisäsi.

Myös Viking Linellä tilanne oli matkustajien kannalta rauhallinen ja kutakuinkin normaali, arvioi yhtiön markkinointijohtaja Risto Peltola.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.