Mainos

Suurlähettiläs Tunisiasta: Libyassa olevilla suomalaisilla ei vaaraa

Suomen Libyan ja Tunisian suurlähettiläs Tiina Jortikka-Laitinen kertoo, ettei yhdelläkään suomalaisella ole hänen tietojensa mukaan välitöntä vaaraa Libyassa.

Libyassa on kaiken kaikkiaan hyvin vähän suomalaisia. Suurlähetystön tietojen mukaan Libyassa olisi 10 suomalaista, mutta kaikkien yhteystietoja suurlähetystöllä ei ole.

- Näistä kymmenestä kaksi on mahdollisesti päässyt lentokoneeseen ja pois maasta.

Lisäksi muutama suomalainen on parhaillaan poistumassa maasta.

- Esimerkiksi rannikolla on yksi rakennustyömaalla työskentelevä suomalainen, joka odottaa pääsyä pois maasta. Lisäksi on 3-4 ihmistä, joilla on koti Libyassa ja jotka ovat asuneet siellä pitkään. He eivät koe tarpeelliseksi lähteä.

Libyaan vaikea saada yhteyttä

Tunisiasta käsin työskentelevä Jortikka-Laitinen kertoo, että Libyaan on tällä hetkellä erittäin vaikeaa saada yhteyttä.

- Toivomme, että suomalaiset, jotka Libyassa tällä hetkellä ovat, yrittäisivät ottaa yhteyttä ulkoministeriöön esimerkiksi Suomessa asuvien omaisten välityksellä.

Netissä leviää videoita, joiden mukaan Libyan levottomuudet ovat yltyneet yhä väkivaltaisemmiksi. Jortikka-Laitisen tietojen mukaan ainakin opposition käsissä olevan Itä-Libyan tilanne on täysin sekasortoinen.

- Siellä on levottomuutta ja ryöstelyä. Tilanne on ilmeisesti täysin kaoottinen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.