Mainos

Suurlähettiläs: Tilanne Teheranissa sekava

Suomen Iranin suurlähettiläs sanoo Teheranin tilanteen olevan hyvin sekava.

-Yhteenottoja poliisin ja mielenosoittajien välillä on ollut, mutta tilanne on sekava, koska ei ole varmaa tietoa, sanoo Suomen suurlähettiläs Heikki Puurunen Teheranissa.

-Ilmeisesti järjestysvoimille on annettu ohjeet tukahduttaa mielenosoitukset jo kokoontumisvaiheessa. On aika vaikeaa antaa yksityiskohtaisempia tieoja, Puurunen kertoi MTV:lle lauantaina kello 18 aikaan.

- Vakavampia yhteenottoja ei ole vielä ollut mutta nyt saattaa tulla, koska näitä mielenosoituksia ilmeisesti jatketaan jossain laajuudessa ja eilen annettiin kova uhkaus että ne tullaan tukahduttamaan.

Iranissa ollaan vedenjakajalla

Puurunen asuu diplomaattialueella eikä hänellä ole mahdollisuutta seurata Teheranin keskustan tapahtumia.

- Tässä ollaan nyt kuulolla ja ilmeisesti illan ja yön aikana tilanne tulee selkeämmäksi, hän lisää.

- Tämä on suurisuuntaisin liikehdintä, mitä on vallankumouksen jälkeen ollut. Vuonna 1999 oli opiskelijamielenosoituksia, mutta nyt on laajemmat kansanryhmät olleet mukana, jopa miljoona ihmistä kaduilla. Tämä on tietty vedenjakaja kun näin mittävasti on lähdetty liikkeelle. Eilen perjantairukouksista jäi pois merkittäviä henkilöitä joka kertoo, että johdossa on erimielisyyksiä. Hallitus pyrkii tukahduttamaan tämän alkuunsa ja on merkittävä kysymys onko liikkeellä voimaa jatkaa, Puurunen sanoo.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.