Mainos

Suurlähettiläs: Mitään suurta hätää ihmisillä ei ole

Suomen Thaimaan-suurlähettiläs Lars Backström kertoo MTV:n Huomenta Suomessa, että mielenosoittajat ovat edelleen terminaalin porteilla. Hän odottaa tilanteen Bangkokin kansainvälisellä lentokentällä laukeavan pian. Backströmin mukaan Thaimaalla ei ole varaa pitää kenttää suljettuna monta päivää.

- Mielenosoittajien kanssa on neuvoteltu nyt aamupäivän aikana täällä, mutta toistaiseksi laihoin tuloksin. Heillä on tapana, että kun he purevat hampaansa kiinni johonkin, niin he eivät laske sitä irti. Mielenosoittajien tavoite on hallituksen kaataminen.

Backströmin mukaan matkustusohjeeseen ei toistaiseksi ole tulossa muutoksia. Se, mikä nyt on voimassa, pätee edelleen. Maassa voi muuten oleskella normaalisti, kunhan välttää mielenosoituksia ja mellakoita, seuraa uutisia ja noudattaa paikallisviranomaisten ohjeita. Ohjetta muutetaan, jos tilanne sitä vaatii.

- Finnairin kone on lähtenyt kohti Helsinkiä, eli aika moni sittenkin pääsi jo eilen lähtemään täältä pois. Finnair huolehtii niistä ihmisistä, jotka ovat jääneet tänne järjestämällä muun muassa hotelleja. Finnair myös yritää olla yhteydessä täällä oleviin asiakkaisiin niin hyvin, kuin se on mahdollista.

Ihmiset tietenkin kärsivät siinä mielessä, että lennot eivät lähde ja joudutaan odottamaan. Mitään suurempaa hätää ihmisillä ei ole.

- Luulin jo eilen, että tilanne laukeaisi ja mielenosoittajat luvuttaisivat, sillä pääministeri ei palannut ulkomaan matkaltaan. Suurin kysymys on nyt se, mitä hallitus tekee ja totteleeko armeija hallituksen käskyä.

Hallituksen tiedottaja on jo vaatinut, että poliiisi ja armeija karkottaisivat mielenosoittajat pois kentältä. Tilanne voi muuttua äkillisestikin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.