Mainos

Suurlähettiläs: Mellakointi rauhoittumassa toistaiseksi

Suomen Thaimaan-suurlähettiläs Lars Backström ei usko Pattayan mellakoiden leviävän muualle maahan ainakaan lähipäivien aikana.

Thaimaan pääministeri Abhisit Vejjajiva julisti tänään hätätilan Pattayaan sen jälkeen, kun sadat mielenosoittajat onnistuivat tunkeutumaan Aasian maiden huippukokouksen pitopaikkaan. Hätätila kumottiin vasta, kun yhteistyöjärjestö Aseanin kokous oli keskeytetty ja johtajat saatu evakuoitua.

- Tilannehan on nyt Pattayalla ohitse. Kun kokousvieraat ja Thaimaan hallituksen edustajat lähtivät pois hotellista, mielenosoittajat päätyivät siihen lopputulokseen, ettei ole mitään mieltä jatkaa mielenosoituksia siellä. Bangkokissa on sama tilanne, koska täällä vietetään nyt Thaimaan uutta vuotta ja suurin osa ihmisistä on lähtenyt kaupungista, totesi suurlähettiläs Backström MTV:n uutisille.

- Tässä tulee varmasti nyt rauhallinen välivaihe, sillä thaimaalainen uusi vuosi kestää maanantaista keskiviikkoon. Katsotaan sitten juhlien jälkeen, missä vaiheessa kokoontumiset ja mielenosoitukset jälleen alkavat.

Suurlähettilään mukaan Aseanin huippukokouksen peruuntuminen on häpeällinen tilanne Thaimaan pääministerille ja tämän hallitukselle.

- Thaimaan kannalta tämä on tietenkin noloa, ja erityisesti pääministerin näkökulmasta, koska hän oli aiemmin vakuuttanut turvaviranomaisten pystyvän huolehtimaan kaikesta. Näin ei vain käynyt, mikä on aika nolo tilanne, Backström arvioi.

Thaimaan pääministeri Abhisit Vejjajiva kiirehtikin heti tuoreeltaan pyytämään anteeksi välikohtausta.

- Pyydämme anteeksi Thaimaan kansalta tapahtunutta. Vaikka hallitus ei olekaan vastuussa tästä, niin velvollisuutemme on huolehtia, että kokous sujuu kitkattomasti, Abhisit totesi.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.