Mainos

Suurlähettiläs Bangkokista: Nyt rauhallista, ilta vaarallisinta aikaa

Bangkokiin eilen julistettu poikkeustila ei ole haitannut liikkumista kaupungissa, kertoo Suomen suurlähettiläs Thaimaassa. 

Suurlähettiläs Kirsti Westphalenin mukaan tilanne Bangkokissa näyttäisi olevan ennallaan, mutta ainakin aasialaisia turisteja näyttäisi olevan tavallista tammikuuta vähemmän.

– Katson nyt itse tuonne pääkadulle ja siellä on mielenosoittajia kourallinen, ja liikenne sujuu., kertoo Westphalen puhelimitse MTV Uutisille.

Westphalen muistuttaa, että ilta on vaarallisinta aikaa.

– Esimerkiksi suurlähetystön läheisyydessä oleva suuri ostoskeskus CentralWorld on ilmoittanut laittavansa ovensa kiinni aikaisemmin illalla. Se indikoi sitä, että levottomuuksia voi olla illalla, jolloin liikkumista kannattaa välttää.

"Thaimaahan turvallista matkustaa"

Eilen julistettu poikkeustila ei tuonut oleellisia muutoksia Suomen suurlähetystön matkustustiedotteeseen. Westphalenin mukaan suomalaismatkailijat ovat kyselleet harvakseltaan neuvoja suurlähetystöstä.

– Tavallisin kysymys on, että onko Bangkokiin ja Thaimaahan matkustaminen turvallista. Siihen vastaamme, että Thaimaahan voi matkustaa ja lomakohteissa on rauhallista ja turvallista. Bangkokin osalta kehotamme välttämään väenkokoontumisia sekä päivällä että erityisesti illalla.

Bangkokiin 60 päiväksi julistettu poikkeustila antaa viranomaisille useita valtuuksia rajoittaa muun muassa kokoontumisia ja liikkumista, mutta rajoituksia ei ole toistaiseksi otettu käyttöön.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.