Mainos

Suurkirkon heijastusten tekijä jälleen Suomessa

Ranskalainen taiteilija Genevieve Blons työstää maalausten ja veistosten lisäksi tilataideteoksia, ympäristötaidetta, ääni-installaatioita, performansseja ja tanssikoreogfioita. Vuoden alussa Blons toteutti Helsingissä projektin, jossa Suurkirkon seinälle heijastettiin diakuvia Välimerestä.

Galleria Uusitalo Helsingissä esittelee nyt taiteilijan uusinta kuvataidetta näyttelyssä nimeltä Love Letters. -Päätin rakentaa Love Letters -näyttelyni kuvasarjasta, jonka kaikki työt olisivat muunnoksia samasta piirroksesta, Blons kuvailee. -Vaikka muoto säilyykin samana teoksesta toiseen, sen ilmaisutapa muuttuu aina hieman muistuttaen sydämenlyöntejä.

Huhtikuussa Genevieve Blons on mukana Tampere Biennalessa. -Tanssiteokseni nimi on "Tristan ja Isolde". Se on sooloteos, jossa yksi tanssija tulkitsee molempia rooleja. Siinäkin työskentelen intohimoteeman parissa. Rakkaussuhteet ja rakkauden ilmaukset kiehtovat minua, vaikka tulkintani jäävätkin kenties hyvin abstrakteiksi.

-Olen myös samalla lailla kuin suomalaiset kiinnostunut arkkitehtuurista ja balanssista. Käytin jättimäistä tilaa tehdessäni Helsingin Suurkirkon julkisivulle teoksen "Välimeren kuiskaus". Tähän näyttelyyn olen tehnyt sarjan hyvin pieniä töitä. Siinä taas näkyy Välimeren ihmisen kaksijakoisuus. Mehän olemme tunnettuja äärimmäisyyksistä. Tämä näkyy tavassani käyttää värejä ja valita teoksilleni hyvin erilaisia kokoja, Blons arvioi.

Myös äänimaailma on monissa Blonsin töissä hyvin keskeinen, taiteilija rakastaa erityisesti Suomessa juuri vierailleen Pierre Boulezin musiikkia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.