Mainos

Suuripään rikosepäilyt syyteharkintaan

Rikosylitarkastaja Keijo Suuripäähän kohdistuvat lahjusepäilyt on siirretty valtakunnansyyttäjänviraston syyteharkintaan. Epäily lahjusrikoksesta liittyy Suuripään ralliautoiluharrastuksen rahoitukseen.

Suuripäähän kohdistetusta rikosepäilystä törkeään veropetokseen tai väärennökseen ei ole saatu esitutkinnassa näyttöä. Mahdolliset veroepäselvyydet ja väärennysepäilyt liittyivät Suuripään viime kesäkuussa Belgiassa kansainvälisessä poliisien rallissa käyttämään ajoneuvoon.

Valtakunnansyyttäjän määräämä tutkinnanjohtaja, Helsingin kihlakunnansyyttäjä Helinä Lehtinen sai esitutkinnan tänään päätökseen. Esitutkinnan sisällöstä ei annettu tietoa julkisuuteen. Jutun syyteharkinta on annettu valtionsyyttäjä Jukka Rappelle.

Tutkittu yli puoli vuotta

Koko jupakka liittyy kesäkuussa Belgian Liégessä ajettuun poliisien ralliin, johon Suuripää osallistui toisen suomalaispoliisin kartanlukijana. Nyt valtionsyyttäjän syyteharkinnassa on tapauksen osalta rikosylitarkastaja Suuripään mahdollinen syyllistyminen virkamiehenä lahjonnan vastaanottamiseen.

Lahjontaepäilyt liittyvät Suuripään korkeana poliisivirkamiehenä keräämään sponsoritukeen kyseisestä kilpailua varten. Suuripää ja hänen parinsa, helsinkiläinen ylikonstaapeli, olivat keränneet kyseistä rallia varten huomattavan summan rahaa. Sponsorirahoista on olemassa selvä kirjanpito.

Miten rahaa kerättiin?

Olennaista tapauksessa on se, onko rikosylitarkastaja Suuripää käyttänyt virka-asemaansa hyväkseen ralliautoiluharrastuksensa rahoittamiseen.

Suuripää on lähestynyt mahdollisia tukijoitaan liikkuvan poliisin rallikerhon, Handcuff-teamin puheenjohtajana, mutta allekirjoittanut seuran logolla varustetut kirjeet sisäministeriön rikosylitarkastajana.

Lain mukaan virkamies syyllistyy lahjusrikkomukseen, jos hän ottaa vastaan lahjan tai edun, joka on omiaan heikentämään hänen luottamustaan viranomaistoiminnan tasapuolisuuteen. Rangaistuksena tällaisesta teosta voi olla sakkoa tai enimmillään kuusi kuukautta vankeutta.

Rikosylitarkastaja Suuripää on ollut virasta pidätettynä viime vuoden heinäkuun 7. päivästä lähtien, kun poliisijohtaja Kari Rantama halusi rauhoittaa tilanteen tutkinnan ajaksi. Virasta pidättäminen jatkuu niin kauan kun juttu on selvitetty.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.