Mainos

Suurin osa koululaisista kokee olonsa turvalliseksi

Valtaosa peruskoululaisista tuntee olonsa turvalliseksi koulussa, käy ilmi tutkimuksesta.

Toissa vuonna olonsa turvalliseksi arvioi lähes kolme neljästä oppilaasta. Hyvin koulussa menestyneet pitivät useammin oloaan turvallisena kuin heikompia arvosanoja saaneet. Oppilaat pitävät kouluaan aiempaa turvallisempana mutta myös viihtyisämpänä. Lisäksi oppilaat arvioivat menestyvänsä paremmin koulussa kuin 20 vuotta sitten.

Toisaalta koulunkäynnin koetaan muuttuneen aiempaa raskaammaksi viime vuosina. Kansainvälisesti vertaillen Suomi oli eniten kuormittuneiden kolmanneksessa. Vanhemmat oppilaat pitävät koulutyötä nuorempiaan kuormittavampana.

Kiusatuksi joutuminen ja toisten kiusaaminen ovat yleistyneet hieman viime vuosina. Kansainvälisessä vertailussa Suomi sijoittui kiusaamisessa puolen välin tienoille, mutta toistuva kiusaaminen oli harvinaisempaa kuin muualla.

Opetushallituksen ja Jyväskylän yliopiston Terveyden edistämisen tutkimuskeskuksen tutkimukseen haastateltiin suomalaisten peruskoulujen oppilaita vuosina 1994-2010. Kokemuksia vertailtiin muun muassa muihin Pohjoismaihin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.