Mainos

Suurin osa euromaista haluaa sijoittajat mukaan Kreikka-talkoisiin

Euroryhmän valtiovarainministerit, mukaan lukien Jyrki Katainen istuvat parhaillaan hätäkokouksessa Brysselissä. Heidän on tarkoitus saada lähennettyä eriäviä kantoja Kreikan uudesta lainapaketista.

Kataisen mukaan Suomi vaatii Kreikka-pakettiin yksityisten sijoittajien vastuuta, joka pitäisi kuitenkin toteuttaa niin, ettei se syökse Eurooppaa aina vain pahempaan kriisiin.

Kataisen mukaan Suomi ei ole yksin vaateensa kanssa.

– Päinvastoin, myös esimerkiksi Saksa on sitä vaatimassa ja Kataisen mukaan sijoittajien vastuuta vaatii hyvinkin laaja porukka, kokousta seuraava kirjeenvaihtaja Helena Petäistö sanoo.

Vaikka osalla neuvottelijoista yhteisiä säveliä on jo syntynyt, ratkaisua Kreikka-pakettiin ei vielä tässä pöydässä tänään saada aikaan.

– Tässä kokouksessa pyritään vasta löytämään ne suurimmat ongelmat, joihin ratkaisu voitaisiin löytää ensi viikolla kun Ranskan presidentti ja Saksan liittokansleri tapaavat.

Suurin erimielisyys koskee yhä sitä, miten lainoitus hoidetaan niin, ettei se suista Eurooppaa yhä syvempään kriisiin. Lisäksi erimieltä ollaan siitä, pitääkö yksityisen sijoittajan vastuunkanto olla vapaaehtoista vai pakollista.

(MTV3)

Katso Helena Petäistön juttu Brysselistä (Kymmenen uutiset 14.6.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.