Mainos

Suurin osa Dali-töistä väärennöksiä

Dali-näyttelyn töistä jopa 70 prosenttia on paljastumassa väärennöksiksi. Myynnissä oli julisteita ja valokopioita.

Salvador Dali-juhlanäyttelyssä paljastunut taideväärennöstapaus on osoittautumassa oletettua laajemmaksi.

Dali-näyttelystä takavarikoidut taideteokset ovat olleet viime kuukaudet tutkittavina Pasilan poliisitalolla. Aluksi poliisi epäili kolmasosan Daleista olevan väärennöksiä., nyt arvio on muuttunut.

- Tällä hetkellä alustava arvio on, että niistä 70-80 prosenttia on väärennöksiä, sanoo vanhempi rikoskonstaapeli Jyrki Seppälä Helsingin poliisista.

Näyttelyssä myytiin arvotaiteena esimerkiksi julisteita ja kopiokoneella tehtyjä väärennöksiä. Väärennökset on ollut helppo havaita. Osa Dali-väärennöksistä on painettu vuonna 1980 valmistetulle paperille. Salvador Dali on itse vahvistanut, että hän ei ole signeerannut yhtäkään työtään kyseisenä vuonna, tai sen jälkeen.

Salvador Dalin töitä on myyty Suomessa runsaasti jo ennen kesän näyttelyä. Poliisi epäileekin, että suomalaisten taiteenystävien seinillä voi tällä hetkellä roikkua tuhansia Dali-väärennöksiä.

Dali-näyttelyssä oli myytävänä myös muiden tunnettujen taiteilijoiden töitä. Niistäkin on löytynyt väärennöksiä, muun muassa yksi Andy Warholin tuo, joka sekin on paljastunut julisteeksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.