Mainos

Suurimmat hääriidat: Älä nipota ainakaan näistä

Morsiamen ja sulhon ajatukset hääjuhlasta ja sen suunnittelusta saattavat joskus erota radikaalisti. Miten välttää yleisimmät hääriidat?

Wedding.theknot.com listasi yleisimpiä hääparien riidanaiheita. Taistellaanko teillä morsiuspukuun käytettävästä rahasummasta, sulhasen laiskuudesta järjestelyjen suhteen tai siitä, missä häät ylipäätään pidetään? Lue alta, miten saat rauhan taas maahan.

"Hänen vieraslistansa vain pitenee, vaikkei hänen perheensä auta kuluissa."

Jos toisen puolison vieraslista venyy huimasti pidemmäksi kuin toisen, on hyvä esittää mustaa valkoisella: kirjoita ylös, mitä sinun vieraidesi kestitseminen maksaa, ja vertaa sitä hänen vieraidensa kuluihin. Pohtikaa, missä voisitte säästää. Varokaa myös, ettei ongelma ulotu vieraslistaa syvemmälle: onko toisella teistä pelkoja tasa-arvon tai reiluuden suhteen? Haluaako toinen teistä kutsua koko sukunsa vain äitinsä mieliksi?

"Sulhanen ei tunnu edes välittävän kukka-asetelmistamme!"

Anna armoa: monet miehet eivät vain ole kovin kiinnostuneita sisustuksesta tai väriharmoniasta. Ota sen sijaan selvää, missä hän on hyvä, ja keksikää yhdessä hänelle sopivia hääprojekteja. Varmista, ettei hän jättäydy sivuun, koska häät ovat "vain morsiamen suuri päivä".

"Haluan unelmieni puvun, mutta mies haluaa laittaa rahat häämatkaan."

Häät ovat täynnä kompromisseja. Sinulla ei ole oikeutta varata leijonanosaa budjetista vain yhteen häiden osioon. Häämatka on tarkoitettu teille kummallekin, joten hän ei taatusti halua varata rahoja siihen itsekkäistä syistä. Istukaa alas ja keskustelkaa: mistä voisitte joustaa?

"Hän ei halua tutustua uskontooni ja kulttuuriini."

Varmista, että kumppanisi tietää, mitä häneltä odotetaan: kenties armaasi ei vain ole tullut ajatelleeksi, että haluat hänen syventyvän juuriisi. Tämä on tilaisuus tutustua toistenne arvomaailmoihin ja uskomusiin, joten lähestykää aihetta rauhallisesti ja kunnioittaen.

"Hän haluaa vihreät kutsut, minä valkeat. Lisäksi hän haluaa kynttilöitä pöydille, minä en!"

Joitakin rassaa se, etteivät hääjärjestelyt kiinnosta kumppania: toisilla ongelma on päinvastainen. Valtaa täytyy jakaa kummankin kesken, sillä kyseessä on kummankin puolison juhla. Listatkaa toivomanne asiat tärkeysjärjestyksessä yhdestä kymmeneen: jos hääpaikan väritys on sinulla ykkössijalla, mutta hänen listallaan vasta vitosena, sinä saat päättää värit. Tämä on tilaisuus oppia neuvottelemaan!

"Hän haluaa naimisiin Jyväskylässä, minä taas Helsingissä."

Älkää jättäkö kysymystä juhlapaikasta pelkän pinnallisen napinan tasolle. Miksi hääpaikka on hänelle tärkeä? Kenties hänelle on todella tärkeää juhlia sukulaisten läheisyydessä, tai lapsuuden maisemissa. Jos välimatkat eivät ole valtavia, tehkää kompromissi: vihkiminen yhtäällä, juhlat toisaalla.

"Hän valitsi bestmanikseen lapsellisen lukiokaverinsa, joka haluaa vain bilettää."

Jos ongelma on tämä, on aika olla tukena ja kuunnella järjen ääntä. Kenties hänellä on vahva side tähän "törppöön", josta sinä et pidä. Voit aina varmistaa, että häiden muut miesvieraat tai seremoniamestari varmistavat, ettei bestmanin hulluttelu mene tökerön puolelle. Sulho voi myös puhua asiasta vakavasti bestmanille kahden kesken.

"Tulevasta vaimostani on äkkiä tullut pakkomielteinen häähullu!"

Vaikka hääpäivä voikin tuntua tärkeimmältä asialta koskaan, mies saattaa olla oikeassa. Kenties sinusta on kuoriutunut bridezilla! Jos häistä tulee äkkiä tärkeämpi kuin suhteestanne, on aika lyödä jarrut pohjaan. Kyllä, haluat ihanan juhlan, muttet varmasti suhteenne kustannuksella. Ajattele yhteistä tulevaisuuttanne.

"Hän haluaa avioehdon. Miksi hän ajattelee eroamme ennen kuin olemme edes naimisissa?"

Älä hätäänny! Avioehto voi olla siunaus valepuvussa: se suojaa sinua yhtä paljon kuin häntäkin. Avioehto saa usein pintaan luottamuskysymyksiä ja monia tunteita. Älä anna tuntemusten ja kysymysten jäädä käsittelemättä, sillä ne voivat nakertaa liittoanne. Puhukaa suoraan!

"Hän haluaa kutsua exänsä häihin. Minua ei kiinnosta pätkääkään kutsua häntä."

Nyt on aika kasvaa aikuiseksi. Sinä olet jo voittanut tämän taistelun: kysehän on HÄÄJUHLASTA. Älä tee asiasta sotaa mustasukkaisuuden vuoksi. Keskustelkaa hyvissä ajoin siitä, miten paljon olette tekemisissä entisten kumppaneidenne kanssa. Sinä olet varmasti tarpeeksi aikuinen tullaksesi toimeen miehesi entisten armaiden kanssaan – olethan menossa naimisiinkin!

MTV3/Helmi
Lähde: Wedding.theknot.com
Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.