Mainos

Suurilta onnettomuuksilta vältyttiin joulun pyhinä

Vakavin välikohtaus oli Rauman kaksoissurma.

Joulunpyhät sujuivat melko rauhallisesti koko maassa. Poliisin ja pelastusviranomaisten mukaan suuria onnettomuuksia ei sattunut.

Joulupyhien vakavin väkivaltarikos tapahtui aattona Raumalla, jossa surmattiin kaksi naista. Poliisi on pidättänyt toisen uhrin aviomiehen epäiltynä teoista.

Keski-Suomessa Suolahdessa poliisi piiritti joulupäivän iltana omakotitaloa, kun yli 60-vuotias mies oli ottanut aseen esille ja toinen talossa ollut henkilö oli lähtenyt pois. Tilanne laukesi miehen antautumiseen.

Oulussa tapahtui joulupäivänä kaksi törkeää pahoinpitelyä. Niistä toisessa nainen puukotti miestä, toisessa mies pahoinpiteli jouluvieraansa nyrkeillä hakaten ja potkien.

Muuten poliisilaitoksilta eri puolilta maata kerrottiin, että joulunpyhät sujuivat jopa tavallista rauhallisemmin.

Uhkaavia tulipaloja

Ihmishenkiä vaatineita tulipaloja ei tullut tietoon. Tapaninpäivänä Vaasassa paloi kaksi vierekkäistä omakotitaloa. Neljä ihmistä vietiin sairaalaan heidän hengitettyään savua. Myös Helsingissä joulupäivänä sattunut asuntopalo tiesi sairaalareissua neljälle lievän häkämyrkytyksen saaneelle ihmisille.

Liikenteessä säästyttiin kuolonkolareilta. Joulupäivänä kolme ihmistä loukkaantui henkilöauton ulosajossa Vantaalla.

Tapaninpäivänä kolme ihmistä loukkaantui lievästi linja-auton suistuttua tieltä Kiimingissä Pohjois-Pohjanmaalla. Kajaanissa sattuneessa viiden auton ketjukolarissa loukkaantui neljä ihmistä, joista yksi vakavasti.

Lippuja haamuvaunuihin

Keskiviikon tuulinen sää ei suuresti vaikeuttanut joulun paluuliikennettä. Helsinki-Vantaan lentokentällä pysyttiin aikatauluissa, eikä vesillä sattunut suuria onnettomuuksia. Suomenlahden merivartioston mukaan tämä johtui pitkälti siitä, että veneilykausi on ohi eikä tuuli vaikuta samalla lailla suuriin aluksiin.

Junaliikenteen erikoisin tapaus nähtiin tapaninpäivänä. 170 Joensuusta aamuyhdeksältä Helsinkiin lähteneeseen junaan aikonutta ihmistä havaitsi, että heille oli myyty lippuja vaunuihin, joita ei ollut. VR:n mukaan kyseessä oli inhimillinen erehdys. Junasta jääneille matkustajille järjestettiin bussikuljetus.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.