Mainos

Suuri turvaoperaatio käyntiin Bagdadissa

Bagdadissa on käynnistynyt suuri turvallisuusoperaatio, jossa kymmenettuhannet Irakin ja Yhdysvaltojen johtaman liittouman sotilaat pyrkivät rauhoittamaan pääkaupunkia.

Bagdadissa on parhaillaan meneillään Irakin ja Yhdysvaltain johtaman liittouman joukkojen suuroperaatio, jolla pyritään parantamaan sekasortoisen kaupungin turvallisuutta.

Ainakin kaksi ihmistä sai surmansa ja seitsemän loukkaantui Irakin armeijan partiota vastaan suunnatun autopommin räjähdettyä Pohjois-Bagdadissa. Myös toinen tienvarsipommi räjähti kaupungissa. Turvallisuusjoukot ottivat lisäksi yhteen aseistautuneiden miesten kanssa.

Irakin puolustusministerin mukaan operaatioon osallistuu 40 000 sotilasta. Miehet tutkivat ajoneuvoja ja matkustajia tarkastuspisteillä tavallista huolellisemmin. Aamulla tarkastukset aiheuttivat liikenneruuhkia ja irakilaiset joutuivat käyttämään työmatkaansa tuplasti aikaa.

Operaatiossa aiotaan tutkia myös taloja alueilla, joilla epäillään olevan kapinallisia. Lisäksi Bagdadiin on julistettu öinen ulkonaliikkumiskielto.

(MTV3STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.