Mainos

Suuri Suomi-sivusto avautuu 2002

Valtiovarainministeriö kokoaa julkishallinnon palveluita uuteen Suomi-sivustoon.

Valtiovarainministeriö ja RTSe Finland ovat allekirjoittaneet sopimuksen Suomi-portaalin (www.suomi.fi) toteutuksesta. Valtiovarainministeriön hallinnon kehittämisosasto toteuttaa julkishallinnon portaalin verkkoon vuoden 2002 alkuun mennessä. Sivuston keskeisenä tehtävänä on toimia porttina julkista alaa koskevaan tietoon Suomessa.

Suomi-portaalin tavoitteena on parantaa julkisten palvelujen laatua ja saatavuutta sekä helpottaa niin kansalaisten kuin viranomaistenkin tiedonhakua. Tavoitteita ovat myös kansalaisten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien edistäminen sekä julkishallinnon verkkoasioinnin vauhdittaminen.

Suomi-portaalin taustalla on valtiovarainministeriön toimittama Kansalaisen käsikirja (www.opas.vn.fi), jonka tietosisältöä laajennetaan ja esitystapaa muokataan portaaliin soveltuvaksi. Suomi-portaalin myötä kansalainen löytää yhdestä osoitteesta kussakin elämäntilanteessaan tarvitsemansa tiedot julkishallinnon tarjoamista palveluista. Etsitty tieto on helppo löytää arkipäivän elämästä tuttujen hakusanojen ja otsikoiden avulla.

Paitsi tietoa, portaali tulee tarjoamaan käyttäjälle mahdollisuuden myös vuorovaikutukseen. Kansalaiset voivat esimerkiksi osallistua keskusteluun valtionhallinnon ajankohtaisista kysymyksistä keskustelufoorumissa (www.otakantaa.fi). Portaalin sisältöä ja toiminnallisuutta tullaan jatkossa kehittämään asteittain.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.