Suuri osa suomalaisista ei petollista kumppania siedä: Yksikin pusu, niin se oli siinä!

AVA kysyi lukijoiltaan, onko suuteleminen pettämistä. Lukijat jakautuivat pitkälti kahtia mielipiteissään: toiset olivat valmiita antamaan anteeksi, toinen puoli puolestaan halusi jättää petollisen kumppanin heti ilman muttia tai epäröintiä.

AVA kysyi lukijoittensa mielipidettä, miten he toimivat jos kumppani suutelisi kolmatta osapuolta. Mielipiteet jakautuivat vahvasti kahtia 1 375 lukijan kesken: 41,8 prosenttia oli sitä mieltä, että se on kerrasta poikki: jos kumppani suutelisi jota kuta toista, suhde loppuisi siihen.

Suomalaisista 42,3 prosenttia puolestaan oli sitä mieltä, että he saattaisivat antaa suudelman anteeksi, vaikka se kivuliasta tekisikin. Vastaajista 16 prosenttia puolestaan koki, ettei suuteleminen ole tarpeeksi painava syy erota.

Miten suomalaiset perustelivat sen, ettei suhdetta kannata jatkaa jos kumppani on suudellut kolmatta osapuolta? Lue kommentit alta.

"Sydämeen mahtuu vain yksi ämmä"

Suomalaiset olivat sitä mieltä, että jos kumppani pettää kerran, hän ei ole enää luottamuksen arvoinen. Heitä myös huoletti, että jos kumppani suutelisi jonkun toisen kanssa, olisiko hän myös valmis menemään pidemmälle? Kumppanin väärille teille karanneet huulet aiheuttaisivat vain tulevaisuudessa spekulaatioita ja pelkotiloja: tekeekö hän sen taas?

– Jos himoitset sydämessäsi vierasta naista, olet tehnyt aviorikoksen.

– Meillä noudatetaan sellaista linjaa, että jos teet vieraalle jotain seksuaalista, mitä et voi tehdä kumppanin läsnä ollessa, on se pettämistä. Joo, on ehkä naiivia, mutta toimii. En minä ainakaan halua olla pellenä kun toinen pelailee omia pelejään! Täytyy pystyä puhumaan ja olemaan ihmisiksi.

– Pelkäisin liikaa että teko toistuu. Jos siihen kerran on pystynyt, niin miksei toisenkin? Itse lasken pettämiseksi kaiken sen mitä en kumppanilleni kertoisi. "Kaveripusut" vielä menee mutta kyllä siinä pakosti alkaa miettiä että enkö riitä..

– Olen tehnyt kumppanilleni selväksi etten suvaitse minkään muotoista pettämistä. Pettämisen raja kulkeekin meidän suhteessamme juuri siinä suutelemisen paikkeilla. Pienemmät asiat, kuten esimerkiksi pieni flirtti tai joku halailu ei johda heti suhteen päättymiseen, vaikka niistä varmasti keskustellaankin kiivaasti, eivätkä ne tosiaan heti unohdu.

– Luottamus menisi. Kun suutelukynnys olisi ylitetty, on helpompi siirtyä seuraavaan. Tasa-arvoisena ajattelen, että silloin myös itse olisin vapaa pussailemaan muita.

– Suomalainen nainen on pettävää sorttia, ei tule jäämään pelkään suuteluun... --- Kun katsoo miten varatut suomalaiset naiset käyttäytyy ulkona, on se hirveää ajatella millaiseksi he ovat muuttuneet ajan saatossa.

– On se pettämistä. Jos seurustelet toisen kanssa, silloin ei turhaan muita mennä nuoleskelemaan! Nykymaailmassa on kaikki ''sallittu'' ja pitäisi olla monta miestä tai naista. Jos haluaa muita, pitää olla sinkkuna.

Suuteleminen on hyvin intiimiä

Kyselyyn vastanneet suomalaiset olivat myöskin sitä mieltä, että suuteleminen on hyvin intiimiä – siksi yksikin pusu oli tarpeeksi hyvä syy lähteä pois petolliselta maistuvasta suhteesta.

– Mielestäni suutelu kuuluu vain rakastavaisten välille ja petoksena ehdottomasti pahempi kuin seksi. Suuteluun kuuluu aina intiimejä tunteita.

– Itse suutelen intohimosta, kiihkosta ja kiintymyksestä. Näin oletan, että muutkin tekevät ja ajattelevat, enkä siis näin loukkaisi omaa kumppaniani. Suuteleminen on osoitus kiinnostuksesta ja kiihkosta, joka parisuhteessa kohdistuu vain omaa kumppania kohtaan. Toki toisissa suhteissa se voidaan sallia, mutta näen, että silloin parisuhteen molemmat suhaavat omiaan toisen selän takana. Suuteleminen ei ole tunteetonta, kättely voi sitä olla.

– En ikimaailmassa hyväksyisi jos poikaystäväni suutelisi toista, koska se on rakastuneen parin tärkeimpiä huomion ja rakkauden osoituksia toiselle...

– Suuteleminen suulle on minusta pettämistä, koska se on kautta aikain ollut nimenomaan rakkauden ele ja minulle se on yksi kauneimmista tavoista osoittaa rakkauttaan. Ehkä olen sitten auttamattoman vanhanaikainen, mutta pysyn kannassani.

Suuteleminen on vain ensimmäinen askel?

Suomalaisten mielestä suuteleminen kaikessa intiimiydessään saattoi olla vasta alkusoittoa petoksen tielle.

– Jos kumppani suutelee toista, siitä on aika lyhyt matka heiluttelemaan lakanoita. Kyllä kumppanilla pitää olla sen verta selkärankaa, että jos on alkanut yhden kanssa myös pysyy yhden kanssa.

– Koska jos pystyy suutelemaan vierasta miestä/naista, siitä on hyvin helppo jatkaa myös pidemmällekin. En voisi luottaa mieheen, joka tekisi jotain sellaista. Kuinka monta kertaa pelkän suutelun voi sitten antaa anteeksi, jos siitä muodostuu tapa?

– Jos mies suutelee intohimoisesti naista, niin sen kyllä tietää mihin se päätyy. Omasta miehestäni olen varma, että tuo ei petä. Emme kuulu pettäjiin. Tässä asiassa olen hänestä satavarma. Teille muille sanon neuvoksi vain, että kerran pettäjä aina pettäjä!

Lähde: Kysely heinä-elokuu 2012

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja