Mainos

Suuri osa rakentamisesta jäissä Venäjällä

Venäjän rakennusala kärsii pahasti taantuman vaikutuksista. Kriisin maksumieheksi on joutumassa suuri joukko venäläisiä asunnonostajia, sillä monet kerrostalorakennuttajat jättävät nyt rakennusprojektinsa kesken määrättömäksi ajaksi.

Talot eivät valmistu, vaikka uudisasuntojen ostajat ovat usein maksaneet asuntojen hinnan etukäteen.

Suomalaisella YIT:llä on Venäjällä rakenteilla 8 400 asuntoa. Käynnistetyt kohteet jatketaan loppuun, mutta uusia ei ole syksyn jälkeen aloitettu. Jäihin joutui noin 2 400 suunniteltua asuntoa.

- Osa kohteista oli suunnitteluvaiheessa aika pitkälläkin, joissain oli perustukset tehtyinä. Yhtään asuntoa ei kuitenkaan ole myyty niistä kohteista, joita ei ole aloitettu, sanoo YIT:n Moskovan varajohtaja Teemu Helppolainen.

Joillain alueilla jopa valtaosa rakennushankkeista on pysähdyksissä.

- Esimerkiksi Jekaterinburgissa tällä hetkellä vähintään puolet työmaista seisoo. Niissäkin, joissa työt jatkuvat, käytännössä 30 prosenttia ei ole niin sanotun aktiivisen rakentamisen vaiheessa, Helppolainen kertoo.

Venäläiset rakennusyritykset eivät välttämättä kerro projektien pysäyttämisestä mitään - ei vaikka asiakkaat olisivat maksaneet koko hinnan etukäteen.

- Näin on. Jotta asiakas tietäisi missä todella mennään, hänen on itse säännöllisesti käytävä venäläisten rakennusyritysten työmailla katsomassa tilannetta ja otettava asioista selvää, vahvistaa YIT:n kenttäjohtaja Vadim Prohorenko.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.