Mainos

Suuri osa Kööpenhaminan mellakoitsijoista vapautettiin

Kööpenhaminassa eilen pidätettyjen joukossa on myös kaksi suomalaista.

Suuri osa Kööpenhaminan eilisessä mellakassa pidätetyistä lähemmäs 300 ihmisestä on vapautettu tänään. Levottomuudet puhkesivat nuorisotalon häädön vastustajien mielenosoituksessa, jossa osa väestä oli vastoin lakia naamioitunut. Poliisi käytti kyynelkaasua kiviä ja pulloja heitelleitä mellakoijia vastaan.

Kaikkiaan 273 pidätetystä 186 tanskalaista pääsi vapaalle jalalle jo tänään.

84 ulkomaalaista, heidän joukossaan kaksi suomalaista, on yhä pidätettyinä. Ruotsalaisia joukossa on 27, norjalaisia 26 ja saksalaisia 20. Tanskan poliisin tiedottajan mukaan heidät vapautetaan huomenna tai tiistaina.

Tuomioistuin totesi tänään, että poliisin vaatimukselle 150 pidätetyn vangitsemisesta ei ole riittäviä perusteita. Poliisi arvioi sitä ennen, että näyttö riittäisi 150 syytteen nostamiseen. Poliisipäällikkö Per Larsen sanoi poliisin satsaavan väkeä kaikkien vahingontekijöiden saattamiseen oikeuden eteen.

- Ulkomaalaiset näyttelivät suurta roolia levottomuuksissa, hän arvioi.

Mellakkaa kuvattiin yhdeksi pahimmista sitten toisen maailmansodan. Yksi mielenosoittaja ja yksi poliisi loukkaantuivat vakavasti.

Oikeus määräsi esitutkintavankeuteen italialais- ja tanskalaismiehet ja portugalilaisnaisen. Syytteet koskivat vahingontekoa ja poliisin väkivaltaista vastustamista.

Nörrebron nuorisotalon käytöstä on kiistelty pitkään. Kaupunki myi vuosia sitten vapaaseurakunnalle talon, jota nuoret olivat käyttäneet 25 vuotta vallattuaan sen aikanaan.

Kaikkien poliittisten ryhmien edustajat tuomitsivat mellakoinnin. Häätöä vastaan osoitettiin mieltä jo torstaina, ja tänään nuorisotalon nuoret syyttivät poliisia kovista otteista.

- Kun me yritämme järjestää rauhallisia mielenosoituksia, meidät piestään keltaiseksi ja siniseksi, nuoret huusivat nuorisotalon ikkunasta toimittajille.

(MTV3-STT-Ritzau-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.