Suuri huumeratsia myös helsinkiläiskoulussa

Huumeet

Helsinkiläiselle ylästeelle tehtiin viime vuoden lopulla laaja huumeratsia. MTV:n uutisten saamien tietojen mukaan tapauksen yhtedessä kuulusteltiin noin 15 nuorta.

- Meille tuli tieto, että eräässä koulussa yläasteikäiset lapset ovat käyttäneet useina viikonloppuna syksyn aikana kannabis-tuotteita ja muita huumeita, sanoo komisario Ritva Elomaa Helsingin poliisin huumerikosyksiköstä.

Huumerikosyksikkö päätti tehdä kouluun huumeratsian. Ratsiaa suunniteltiin muutama päivä, joiden aikana selviteltiin nuorten henkilötietoja ja osoitteita.

- Sitten mentiin kouluun ja otettiin nämä nuoret sieltä kiinni ja tehtiin kotietsinnät kouluun heidän hallussa oleviin lokeroihin ja heidän koteihinsa, jatkaa Elomaa.

Jutun yhteydessä kuulusteltiin noin 15 nuorta. Kuulusteluissa oli mukana nuorten vanhemmat ja sosiaaliviranomainen.

Nuoret ovat 15 - 16-vuotiaita. Pääosin heitä epäillään huumeiden käyttörikoksista. Tapaus on nyt syyteharkinnassa.

Lisää vihjeitä sataa

Asiantuntijan mukaan Porin ja Helsingin kaltaiset laajat huumetapaukset ovat hyvin harvinaisia. Tutkimuksen mukaan noin kahdeksan prosenttia yläasteikäisistä nuorista kertoo kokeilleensa joskus huumeita.

- Huumekokeilut ovat luonteeltaan tällaisia vähän niin kuin tarttuvia tauteja eli paikkakuntien välillä saattaa olla suuriakin eroja. Jos tarkastellaan koko maata, niin 2000-luvun alun jälkeen huumekokeilut ovat selkeästi vähentyneet, kertoo tutkimusprofessori Matti Rimpelä Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta.

Poliisin mukaan Porin ja Helsingin huumeratsioiden saama julkisuus poikii myös uusia ilmoituksia.

- Tänään tuli viimeksi ilmoitus epäilystä, että eräässä helsinkiläisessä koulussa tapahtuu huumekauppaa, sanoo Elomaa.

Porissa poliisi teki perjantaina suuren huumeratsian kouluun, jossa kärysi parisenkymmentä nuorta huumeista.

Katso Mari Haaviston juttu (Seitsemän uutiset 17.3.2009)

Lue myös:

    Uusimmat