Mainos

Suuri huippukokous Suomeen vuonna 2006

Asem-huippukokoukseen osallistuvat EU-maiden lisäksi useat Aasian maat.

EU:n ja Aasian maiden Asem-huippukokous järjestetään Suomessa syksyllä 2006. Kokous järjestetään Suomen EU-puheenjohtajakaudella ja siitä on tulossa Suomen kauden suurin kansainvälinen tapahtuma.

STT:n saamien tietojen mukaan asiasta on äskettäin sovittu Itävallan kanssa, joka on EU:n puheenjohtajamaa alkuvuonna 2006. Mukana ovat 25 EU-maan lisäksi kymmenen Aasian maata sekä tarkkailijoina tulevat EU-jäsenet Bulgaria, Romania ja Turkki.

Asem-kokouksesta tulee näillä näkymin suurin Suomessa koskaan järjestettyhuippukokous. Aasian maista Asemissa mukana ovat Kiina, Japani, Indonesia, Etelä-Korea, Malesia, Thaimaa, Singapore, Vietnam, Filippiinit ja Brunei.

Kokouksesta tulee kuudes EU:n ja Aasian maiden huipputason tapaaminen, joita on ollut tapana järjestää kahden vuoden välein, vuorotellen Aasiassa ja Euroopassa. Tämän vuoden lokakuussa Asem-huippukokous järjestetään Vietnamin pääkaupungissa Hanoissa.

Asem-kokouksissa ovat olleet esillä kaupan, kulttuurin ja opiskelijavaihdon lisäksi myös turvallisuuspolitiikka, kansainvälisen rikollisuuden torjunta, ympäristö- ja ihmisoikeuskysymykset.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.