Mainos

Suuri ase- ja räjähdysainetakavarikko Hyvinkäällä

Poliisi on takavarikoinut Hyvinkäällä suuren määrän ampuma-aseita ja räjähdysainetta. Poliisi pääsi aseiden jäljille tutkiessaan törkeään huumausainerikokseen liittyvää juttua.

Poliisi on syyskuun puolivälissä takavarikoinut Hyvinkään keskustassa sijaitsevasta omakotitalosta suuren määrän ampuma-aseita ja räjähdysainetta.

Tiloista takavarikoitiin 5 kiloa trotyyliä, 400 grammaa ruutia ja huomattavan suuri määrä erilaisia ammuksia sekä luvanvaraisten aseiden osia.

Poliisi pääsi aseiden jäljille tutkiessaan toista ammattimaiseen, törkeään huumausainerikokseen liittyvää juttua. Tapauksen esitutkinta on vielä kesken.

Löydetyistä aseista vain yksi oli ilmoitettu anastetuksi. Poliisin mielestä onkin perusteltua epäillä, että valtaosan aseista on tuotu laittomasti maahan Venäjältä tai Virosta.

Huumerikollisiksi epäillyt olivat ostaneet hyvinkääläiseltä keski-ikäiseltä mieheltä aseita huumevelkojen perintää ja uhkailua varten. Aseiden kauppaamisesta epäilty hyvinkääläismies on ollut poliisitutkinnan aikana vangittuna eikä hänellä ole mainittavaa rikollista menneisyyttä.

Osaa aseista ja räjähteitä säilytettiin erittäin huolimattomasti ja vaara niiden joutumisesta täysin sivullisten käyttöön on ollut olemassa.

Trotyyli on erittäin voimakas, lähinnä sotilaskäyttöön tarkoitettu räjähde. Se on huomattavasti vahvempi räjähde kuin dynamiitti.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.