Mainos

Suuri Aarnio-päivä alkaa – katso minuutin videolta, mistä huumejutussa olikaan kyse

Helsingin huumepoliisin entistä päällikköä Jari Aarniota koskevia huumausainerikosepäilyjä aletaan käsitellä tänään Helsingin käräjäoikeudessa.

Vaikka kyse on vasta valmisteluistunnosta, Aarnioon liittyvistä epäilyistä saadaan tänään kuitenkin roppakaupalla uutta tietoa. Julkisiksi tulevat paitsi kaikki syytteet myös poliisin valtava esitutkintamateriaali.

Sitä on kaiken kaikkiaan 20 000 sivua. Esimerkiksi Ulvila-jutussa esitutkintamateriaalia kertyi vain muutamia tuhansia sivuja.

Nyt alkavan käsittelyn huumehaarassa Aarnion epäillään sotkeutuneen muun muassa niin sanottuun tynnyrijuttuun järjestelijän ja rahoittajan roolissa. Jutussa huumeliiga toi Hollannista Suomeen 800 kiloa hasista sinisissä peltitynnyreissä.

Tämän lisäksi Aarnion epäillään osallistuneen myös muihin huumausainerikoksiin, mutta niissä kilomäärät eivät ole yhtä suuria.

Aarniota epäillään myös virkarikoksista. Syyttäjä uskoo Aarnion vuotaneen medialle salassa pidettäviä tietoja niin sanotusta epäiltyjen rekisteristä.

Kolmas osio jutussa liittyy helsinkiläiseen prostituoituun, jonka kertomusten perusteella Aarnio-tutkinta aikanaan alkoi. Helsingin Sanomien Saaraksi nimeämä nainen kertoi viranomaisille omasta mielestään epäilyttäviä tietoja Aarnion toiminnasta ja raha-asioista.

Varsinainen oikeudenkäynti alkaa toden teolla näillä näkymin kesäkuun alussa.

1:25


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.